OSLO: Torsdag åpnet det nye Bekkelagsbadet på Ormsund sørøst for Oslo sentrum.

Oslo Havn står bak prosjektet, som består av en 12 mål stor park, med et 3,5 meter høyt stupbrett, badebrygge, aktivitetspark, sandvolleyballbane og en ballbinge.

- Vi tror det blir kjempepopulært, sier prosjektleder Erlend Pehrson i Oslo Havn KF til Nettavisen.

Se video av den nye parken øverst i saken.

Det er også bygget et toalettbygg og en utedusj, og lagt til rette for grilling, foodtrucks og iskremvogn, opplyser Oslo Havn på sine nettsider.

- Det er bygd en park på 12 mål, som skal videre utvikles til å bli 18 mål. De siste seks målene blir bygget om et par år når Follobanen er ferdig, sier Pehrson.

Prislappen på det nye parkanlegget er cirka 20 millioner kroner.

– En liten perle

Parken erstatter et containermottak som tidligere var på stedet, som ble flyttet til Sjursøya i 2015.

Området ble beskrevet som en perle da Nettavisen omtalte planene for to år siden.

- Dette området er en liten perle som kanskje ikke mange har visst om, sa prosjektleder i Eiendomsavdelingen ved Oslo Havn, Anne Trine Hoel.

Det støttes av den nåværende prosjektlederen.

- Det er en liten skjult perle, med flotte solforhold. For Oslo syd er det en kortreist og nær badestrand, sier Pehrson.

Parken ligger like ved stedet der et omstridt asfaltverk på Ormsundkaia bekymret naboene, men som nå er fjernet.

Oslo Havn skal fortsatt bruke havneområdet, inntil den nye parken, til mottak av ulike typer varer og gods sjøveien (se tegningen over).

Åpnes med konsert

Parken skal fungere som en buffersone mellom boligene og godshavna på Ormsund.

- I Oslo har vi nylig fått badeanlegget på Sørenga, men denne badebrygga og tilliggende grøntområde med aktivitetstilbud blir mer på naturens premisser, sa Hoel for to år sidden.

Badet ble åpnet torsdag ettermiddag, av byråd for næring og eierskap i Oslo, Marthe Scharning Lund. Det var invitert til folkefest med konsert og show.