Thomas Kopperud og Martin Selmer Paulseth sitter begge i 17. mai-komiteen, og besøker Amta for å fortelle om hva som blir nytt for Borgertorget i år.

Start fra Solgry

Det nye er at Borgertoget i år komme til å starte ved Solgry barnehage, som ligger 200 meter nord for Drøbak kirke.

Thomas Kopperud  og Martin Selmer Paulseth mener det faktisk kan være til det positive at borgertoget starter nettopp her.

- Da kan busser komme lettere fram i Drøbak sentrum, og busser og russebiler som skal være med i borgertoget kan komme inn på slutten av borgertoget dersom de står i bakken ned fra den nå nedlagte Grande sykehjem, sier Selmer Paulseth.

Etter starten fra Solgry, går Borgertoget ned Kirkegata,  inn i Kroketønna, følger Havnegata, Carlsebakken, Storgata, Torggata, Niels Carlsens gate før toget stanser i Badeparken.

Borgertoget skal i år starte fra Solgry

Martin Selmer Paulseth

 

Premier i vente

17. mai-komiteen ønsker i år som i fjor at de som vil bidra i borgertoget må melde seg på.

- Vi håper folk melder seg på. 17. mai-komiteen sitter i juryen, og den skal dele ut flere premier. Førstepremien er på 3000 kroner, og går til beste borgertog-innslag. Videre har vi en 2. premie  på 2000 kroner, og en 3. premie på 1000 kroner. Juryen skal også dele ut  en ekstrapremie til et vilkårlig innslag i borgertoget, sier Martin Selmer Paulseth.