– Det er sosialt, og ikke minst er vi med på å hjelpe til med at Follo Museum får en ansiktsløftning på våren. Før innrykket av sommerturistene skjer, forteller dugnadsgeneral Oddvar Bjerke.

– Da Amta dukker opp er dugnadsgjengen samlet til lunsj inne på Follo Museum, og det bør ikke være noen tvil om at stemningen er god.

– Vi går over hele området her på museet. I tillegg til å rake og fjerne alt løvet er vi også inne i bygningene her på Follo Museum hvor vi vasker og tørker støv, forteller Oddvar Bjerke.

På dugnaden torsdag møtte 20 kvinner og menn.

– Det er også tilsvarende dugnad på høstparten, sier Oddvar Bjerke, som legger til at det også vil være muligheter for å gjøre smådugnader framover uten at hele dugnadsgjengen må samles.

 

Programmet i sommer

Konservator Jonas Nordby ved Follo Museum forteller at museet har åpnet på søndager, samt fra tirsdag til fredag i ukedagene. Fra siste del av mai er det også åpent på lørdager. Under Follo Museum ligger også Kystkultursenteret i Son, og Roald Amundsens hjem, Uranienborg på Svartskog.

– Også tåkeklokka på Elle i Drøbak er Follo Museums ansvar, sier Jonas Nordby, som legger til at museet utvider tilbudet i sommer.

– Vi er i ferd med å bygge en ny utstilling som skal stå i hovedbygningen. Utstillingen har fått navnet «På vei til nå». I denne utstillingen vil vi vise fram gjenstander fra Follo-historien. Vi har faktisk fått inn 20.000 gjenstander, og noe av dette skal vises fram i utstillingen, sier Nordby.

– Andre ting som skjer?

– Ja, 11. juni blir det en ny utgave av Barnas dag. Et populært familiearrangement. På et av stabburene har vi også i gang en utstilling vi har kalt «Livet på gården», sier Nordby.

Follo Museum hadde i fjor 9340 besøkende.