Tok rekordfisk i Bunnefjorden

Ny rekord: Denne Pelamiden på 2,26 kilo, fanget i Bunnefjorden, ga Finn Jørgen Solberg norgesrekord. Foto: Privat

Ny rekord: Denne Pelamiden på 2,26 kilo, fanget i Bunnefjorden, ga Finn Jørgen Solberg norgesrekord. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Finn Jørgen Solberg fra Ås kan trygt sies å være over snittet glad i å fiske. Forrige uke fikk han en fangst som satte han på norgeskartet.

På Solbergs krok bet nemlig en Stripet Pelamide som inntil i fjor var ganske ukjent i norske farvann. Pelamiden viste seg å veie 2,26 kilo, noe som er ny norgesrekord.

Tretten i fjor

– Jeg har fisket i Drøbak og i Bunnefjorden siden jeg var guttunge, sier Solberg, og dette er ikke den første Pelamiden jeg får. Fra båten min fikk vi i fjor tretten stykker. Flere av de var store, og flere av dem var over det som var gjeldende norgesrekord, men jeg har ventet på å få en som var litt større, og nå klaffet det. Men jeg mener det er større Pelamider der ute, sier han ydmykt.

Pelamidene er sterke fisker noe Finn Jørgen fikk merke.

– De er som en makrell med turbo, ler han, den første jeg fikk, brakk stanga mi. Den gikk tvers av. Jeg undervurderte totalt styrken til den, da jeg skulle håve den inn.

Les også (Amta+):
Mer enn bare blåskjell som er borte
– Noe er klin gærent med livet i fjorden 

Dorget

Solberg fisker med wobbler, ganske høyt i vannet, og opplyser at han fisker på bestemte steder, men at det nødvendigvis ikke har så mye å si for resultatet.

– Jeg dorger over store områder, fordi disse fiskene flytter seg ofte og når jeg dorger kjører jeg i fem til seks knops fart. Altså, i omtrent dobbel hastighet enn det man vanligvis gjør. På det viset dekker jeg store områder. Alle de største har jeg fått på omtrent det samme stedet i Bunnefjorden. Mulig det er tilfeldig, men har man først fått stor fisk et sted, er det lett å vende tilbake.

Rekordfangsten endte på grillen etter endt veiing.

Dette skrev Amta om pelamidene i fjor:
Enda en «Atlantic bonito» tatt - denne gangen på Presteskjær
Fikk en «Atlantic bonito» i Oslofjorden - En mulig rekord

Artikkeltags