Blåser rundt ørene til Siv-Katrin

– Står trygt:  – Saken som pågår i svensk rettsvesen handler ikke om hvor bra eller dårlig VitaProe er, men om vi kan  bruke våre egne kunders  ord i markedsføring, sier Siv Katrin Ramskjell (innfelt).

– Står trygt: – Saken som pågår i svensk rettsvesen handler ikke om hvor bra eller dårlig VitaProe er, men om vi kan bruke våre egne kunders ord i markedsføring, sier Siv Katrin Ramskjell (innfelt).

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Siv-Katrin Ramskjell fra Drøbak er administrerende direktør i Sana Pharma Group. Nå blåser det friskt rundt ørene til Ramskjell i Sverige.

Helsekostfirmaet Sana Pharma Group har tre markedsselskaper, blant annet VitaeLab, som har VitaePro i sin produktportefølje.

Rettssak i Sverige

Det ble store oppslag både i Sverige og Norge da det ble hevdet at firmaet Siv-Katrin Ramskjell er sjef for driver villledende markedsføring for sine produkter i broderlandet.

Akershus Amtstidende har snakket med Ramskjell og stilt henne spørsmål om rabalderet som har fulgt i kjølvannet av påstandene om villedende markedsføring.

– Hva handler egentlig saken som nå skal gå i den svenske Marknadsdomstolen om?

– Saken gjelder hvorvidt vi kan bruke våre kunders egne ord i markedsføringen vår, der de beskriver hvordan de opplever effekten ved å bruke VitaePro. Det vil si om man har lov til å bruke et folkelig språk for å forklare de lovlige og kompliserte helsepåstandene eller ikke. Saken skal opp i den Svenske Marknadsdomstolen denne måneden. Mange av de lovpålagte helsepåstandene er vanskelig å forstå for en vanlig person. Vi ser derfor fram til å få avklart hvordan vi kan forklare disse mer forståelig. Vår reklame er lovlig, og vi har ikke fått noe krav fra det svenske forbrukerombudet om at vi må slutte å vise vår reklame, sier Siv-Katrin Ramskjell.

Betviler ikke VitaePro

Ramskjell forteller at saken i Marknadsdomstolen på ingen måte gjelder kvaliteten på, eller effekten av VitaePro.

– Vi anser at VitaePro er et svært trygt produkt. VitaePro produseres etter retningslinjer for farmasøytisk legemiddelstandard Good Manufacturing Practice (GMP). Totalt er det flere tusen studier på ingrediensene i VitaePro, som er gjennomgått av EU's vitenskapelige komité. Dette danner grunnlaget for helsepåstandene i vår markedsføring, legger Ramskjell til.

Ikke villedende

Sana Pharma Group, hvor Ramskjell er administrerende direktør, selger ulike kosttilskudd og reseptfrie legemidler gjennom selskapene VitaeLab, Norvital og Sana Pharma Medical. Selskapet eier også Pulsapoteket.

Ramskjell vil ikke høre at hennes «butikk» driver villedende reklame.

– Nei, overhodet ikke. Alle ingrediensene i VitaePro har omfattende dokumentasjon når det gjelder effekt, sikkerhet og kvalitet. All vår markedsføring er lovlig og gjøres i henhold til lovlige påstander godkjent av myndighetene.

Får betydning i Norge

Siv-Katrin Ramskjell tror at saken som nå skal behandles i den Svenske Marknadsdomstolen også vil få betydning i Norge.

– Saken som pågår i Sverige er prinsipiell og vil få konsekvenser for hele kosttilskuddsbransjen i Sverige. Vi regner med at utfallet også vil få innvirkning på tolkningen av regelverket i Norge, sier Siv-Katrin Ramskjell.

Artikkeltags