Noen minutter før klokken 10:00 ankom kronprinsparet på molo B i båthavna i Drøbak. Som planlagt kom de i land fra kongeskipet, og rød løper var lagt ut på bryggene for anledningen.

De ble formelt tatt imot av ordfører Thore Vestby som har følge av rådmannen.

Temaet i båthavna er blant annet universitetets biologiske stasjon, «Biologen», maritim kystkultur og seilermiljø for barn og unge, noe ordføreren vet svært mye om. Ordføreren deltok faktisk i regatta sammen med Kronprinsens far for en drøy uke siden.

På torget får Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit først gleden av å høre ordfører Thore Vestby tale før de kongelige selv skal si noen ord. Her blir det også kulturinnslag, og selv om det fortsatt er tidlig på høsten skal de innom Julehuset sammen med et uvanlig stort presseoppbud.

Elevene med kulturinnslag

Kronprinsparet og ordføreren kjøres deretter til Frogn videregående skoles innovasjonscamp der stikkordene er kreativitet og nyskaping samt samarbeid mellom skole og næringsliv. Sistnevnte er blant annet representert ved Design Hub Norway, som blant annet har designet både mynter, sedler og frimerker.

På skolen blir det også kulturinnslag, før kronprinsparet reiser videre til Oppegård kommune. Onsdag skal de kongelige til Nannestad, Gjerdrum og Fet før de besøker Nittedal.

Deretter er det mottakelse på kvelden om bord i Kongeskipet som da ligger ankret opp i Bunnefjorden ved Nesset.

Se video fra fredagens generalprøve:

Se alle bildene fra besøket:

Bildeserie

Kronprinsparet besøker Drøbak