De trodde det var fort gjort å få utlånssentral for turutstyr i Drøbak

Turklare: Tone Merete Hansen og Rita Hirsum Lystad i Frogn Ap hadde utstyret i orden til denne turen i 2015, Arbeiderpartiet vil at det skal bli gratis for alle å låne turutstyr av kommunen. Foto: Arkiv

Turklare: Tone Merete Hansen og Rita Hirsum Lystad i Frogn Ap hadde utstyret i orden til denne turen i 2015, Arbeiderpartiet vil at det skal bli gratis for alle å låne turutstyr av kommunen. Foto: Arkiv

Artikkelen er over 2 år gammel

De turglade Frogn-politikerne så nemlig til Nesodden, og trodde man kunne kopiere opplegget derfra. De tok feil.

DEL

Tone Merete Hansen og Rita Hirsum Lystad (Ap) er glade i å gå tur, og sa allerede høsten 2016:

«Vi har en rådmann som er kjent for å arbeide raskt, så jeg tror og håper at utredningen om utlånssentral kommer kjapt».

Tiden gikk, og noen utlånssentral ble ikke tema for 2017. Nå skal kommunen planlegge 2018, og de to turpolitikerne peker på at de ikke kan se et eneste spor av utlånssentral i budsjettet.

Derfor skriver de nå til ordføreren at det ble vedtatt et politisk forslag i fjor om etablering av en utlånssentral for friluftsutstyr. De forventet utredning og planlegging, men har tilsynelatende ikke fått noen reaksjon selv om alle politikerne i fjor var enige om at dette var et viktig tiltak.

Svaret fra administrasjonen vil komme i kommunestyret den 11. desember.

Bakgrunnen for tiltaket er ifølge Rita Hirsum Lystad at det også i Frogn er en del familier som ikke har råd til å skaffe seg nødvendig tur- og ferieutstyr, for eksempel ved klasseturer, leirskoler og lignende.

En gratis utlånssentral for tur og ferieutstyr kan bidra til at barn, unge og familier som av en eller annen grunn trenger det eller ønsker gratis turutstyr kan låne det av kommunen.

Streng melding

Tone Merete Hansen skriver i meldingen at «for at kommunestyrets «vilje» skal kunne settes ut i livet, er det viktig at vedtakene følges opp i praktisk politikk ...".

Arbeiderpartiet foreslår derfor at kommunestyret ber rådmannen legge fram en sak i begynnelsen av 2018 om oppfølging av utlånssaken fra desember 2016. Innbakt i dette er også et forslag om opprettelse av friluftsråd.

Når det gjelder finansiering satser de på at rådmannen finnes tilskuddsmidler, og øvrige behov må man eventuelt dekke inn lokalt.

Prisen på Nesodden:

Utlånssentralen på Nesodden mottok 250.000 kroner til etablering første året og 40 .000 kroner til supplering og utvidelse året etter.

Nesoddens utlånssentral inneholder alt fra telt, soveposer og ryggsekker til kanoer, skiutstyr og skøyter. Kort sagt alt du trenger for å dra på tur unntatt klær, sko og mat.

Et overordnet mål i folkehelseplanen må være å legge til rette for sunne og helsefremmende aktiviteter for barn, unge og voksne.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken