Vil at Frogn skal få egen utlånssentral for turutstyr

Turklare: Tone Merete Hansen og Rita Hirsum Lystad i Frogn Ap hadde utstyret i orden til denne turen i 2015, Arbeiderpartiet vil at det skal bli gratis for alle å låne turutstyr av kommunen. Foto: Arkiv

Turklare: Tone Merete Hansen og Rita Hirsum Lystad i Frogn Ap hadde utstyret i orden til denne turen i 2015, Arbeiderpartiet vil at det skal bli gratis for alle å låne turutstyr av kommunen. Foto: Arkiv

Artikkelen er over 3 år gammel

Frogn Arbeiderparti så til Nesodden og foreslo sentral for utlån av tururstyr. Det var resten av lokalpolitikerne enige i. På nyåret går rådmannen i gang med utredning og planlegging.

DEL

– Vi har en rådmann som er kjent for å arbeide raskt, så jeg tror og håper at utredningen om utlånssentral kommer kjapt, sier Rita Hirsum Lystad.

Enstemmig

Hirsum Lystad tror at det også i Frogn er en del familier som ikke har råd til å skaffe seg nødvendig tur- og ferieutstyr, for eksempel ved klasseturer, leirskoler og lignende.

En gratis utlånssentral for tur og ferieutstyr kan bidra til at barn, unge og familier som av en eller annen grunn trenger det eller ønsker gratis turutstyr kan låne det av kommunen.

Bør ligge sentralt

– Har Arbeiderpartiet tenkt på hvor bør en slik utlånssentral ligge?

– Nei, vi vil ikke gripe inn i rådmannens utredning, men jeg regner med at det blir foreslått en sentral beliggenhet i nærhet til offentlig kommunikasjon, sier Hirsum Lystad.

Når det gjelder finansiering satser hun på at rådmannen finnes tilskuddsmidler, og øvrige behov må man eventuelt dekke inn lokalt.

Prisen på Nesodden:

Utlånssentralen på Nesodden mottok 250.000 kroner til etablering første året og 40 .000 kroner til supplering og utvidelse året etter.

Nesoddens utlånssentral inneholder alt fra telt, soveposer og ryggsekker til kanoer, skiutstyr og skøyter. Kort sagt alt du trenger for å dra på tur unntatt klær, sko og mat.

Bedrer folkehelsen

Et overordnet mål i folkehelseplanen må være å legge til rette for sunne og helsefremmende aktiviteter for barn, unge og voksne.

Hirsum Lystad og de andre politikerne mener at en gratis utlånsordning er viktig i den sammenheng.

– Det er mange kommuner som har etablert slike utlånssentraler, med ulik suksess. Det er viktig å sikrer god forvaltning av både økonomiske og materielle verdier, sier hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken