Badeanlegg og ny hall legges ut på anbud i rekordfart

Endelig: I årevis har politikerne snakket om Frogns utrangerte svømmebasseng og slitne idrettshall. Nå har de vedtatt et superanlegg der grunnarbeidene allerede er godt i gang. Tegning: Frogn kommune

Endelig: I årevis har politikerne snakket om Frogns utrangerte svømmebasseng og slitne idrettshall. Nå har de vedtatt et superanlegg der grunnarbeidene allerede er godt i gang. Tegning: Frogn kommune

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det blir ikke bare badeanlegg med kafeteria og andre fasiliteter. Det blir også «ny» idrettshall.

Alt skal stå klart innen utløpet av 2017, men flere Amta snakket med fra idrettsmiljøet og det politiske miljøet har liten tro på at det er praktisk mulig. Men litt inn i 2018 tror de fleste at det hele vil stå ferdig.

Den vedtatte satsingen er større enn noe annet Frogn kommune har investert i.

Det slo administrasjonen fast allerede før vedtaket om å gå videre med planene ble fattet. Som Amta tidligere har slått fast er det for lengst avgjort at flertallet vil gjennomføre planene.

Skarpe advarsler kom for siste gang fra KrF, SV, Senterpartiet, Miljøpartiet og Pensjonistpartiet.

Les også: "Det kan bli utfordrende å finne plass til disse investeringene i Frogns økonomi"

Alt er egentlig klart

Få timer etter det politiske vedtaket la kommunen ut en invitasjon til frokostmøte 20. november for entreprenører.

Kommunen vil da gi nærmere informasjon om den forestående anbudskonkurransen som åpner 1. desember.

Anbudskonkurransen vil gjelde oppføring av svømme/badeanlegget og total rehabilitering av Frognhallen.

Frogn kommune melder tirsdag at totalentreprisen vil også inkludere to opsjoner som innebærer bygging av en etasje over svømme/badeanlegget til utleie for en treningssenteraktør og en opsjon som innebærer bygging av en ekstra etasje med kontorfasiliteter over nåværende kontorfløy i Frognhallen.

– Fantastisk anlegg

Ex-politiker Dagfinn Danielsen (H) var selvagt tilhører da det viktige vedtaket ble fattet. Det var han som for noen år siden ledet komiteen som planla det hele.

– Vi jobbet opprinnelig med en svømmehall. Det var Venstres Per Jacobsen som kom opp med ideen om et mer omfattende badeanlegg. Det vil nemlig være mer økonomisk lønnsomt. Også nå dette med oppgradering av Frognhallen gjør at vi får et fantastisk anlegg med beliggenhet som gir mange innbyggere gangavstand til anlegget, sier han.

Eldgammel hall

Daglig leder i DFI, Stein Halck, forteller at Frognhallen er 40 år, og det er eldgammelt til idrettshall å være. Behovet for oppgradering er omfattende, og i tillegg skal det dras synergieffekter med tilstøtende bygninger når det gjelder ventilasjon og oppvarming. Hallen blir altså som ny.

– Det blir halvannet år med vanskelige treningsforhold i Frogn, men så blir alt veldig mye bedre, sier han.

Frogn får dårlig råd

Kjell Engebretsen (Ap) sa klart fra talerstolen at det nå blir tøffe økonomiske år som han og resten av flertallet (H og FrP) går inn i med åpne øyne.

Venstres Erik Lundeby beskrev prosjektet som kommunal kjernevirksomhet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken