I alt ble det felt 31 100 elg i løpet av jaktåret 2015/2016. Det er 2 000 færre enn foregående jaktår. Fellingstallet gikk mest ned i Hedmark.

7400 felt i Hedemark

Hedmark er det største elgfylket målt etter både antall fellingstillatelser og antall felte dyr. I alt ble det gitt tillatelse til å felle 7 400 elg der, og det er omtrent 300 færre enn jaktåret før.

Med unntak av fire kommuner ble det felt færre elg i alle Hedmarks-kommunene.

Etter Hedmark hadde Nord-Trøndelag og Nordland de høyeste fellingstallene med henholdsvis 5 400 og 3 700 felte dyr.

Det innebærer en nedgang på 154 felte dyr i Nord-Trøndelag og en liten oppgang på 46 felte dyr i Nordland.

LES OGSÅ:
Historien om elgen i Hallangen fikk ingen lykkelig slutt 

Steinkjer på toppen

Som året før ble det felt flest elg i Steinkjer kommune i Nord-Trøndelag, med 861 felte elg. Steinkjer lå godt foran Trysil i Hedmark, der det ble skutt 669 dyr.

LES OGSÅ:
Første elgen falt etter bare noen minutter 

Elgpåkjørsler

Det er ikke bare under jakta elg og annet vilt må bøte med livet. I Frogn blir et stort antall dyr påkjørt hvert år.

– Her i Frogn kjøres det i hjel hvert år ca. 60–70 rådyr, og seks-syv elger, har Øyvind Edsem i Viltnemnda forklart til Amta.

– Vi har mye jobb med dyrepåkjørsler. Enten dyra dør umiddelbart, eller stikker til skogs skadde. Vi må finne dem, sier Edsem, som legger til at selv om elgen har egne «trekk» der de stort sett vandrer, finner du elg nær sagt alle plasser i kommunen.

Edsem forteller at det faktisk finnes statistikk på at jegere sjeldnere kjører på vilt nettopp fordi de følger med veikantene, og respekterer skiltene.

Jaktutvalget på Nesodden organiserer fellesjakt hver høst. Der kan alle som har kjøpt Jaktkort samt førstegangsjegere og de som har bestått Jegerprøven tidligere på året delta. Disse dagene må alle som har rådyrkort i de aktuelle terrengene delta på fellesjakta.

LES MER:
Fikk hai på kroken i Drøbaksundet
Pelsen og kjøttet var fjernet på selen - nå er saken politianmeldt
Her har du de nye fiskevettreglene