- Dette har vært en fantastisk reise

Eva Johansen var takknemlig for prisen fra Frogn næringsråd.

Eva Johansen var takknemlig for prisen fra Frogn næringsråd.

Artikkelen er over 3 år gammel

Eva og Willy Johansen i Tregaardens Julehus gikk helt til topps da vinnerne av årets Nr.1-pris ble kåret. Prisen ble delt ut torsdag kveld i Drøbak.

DEL

Julehuset stakk av med næringsprisen - Dette har vært en fantastisk reise, sa Eva Johansen i sin takketale.

Hun ville også spesielt takke Frogn kommune.

- Kommunen har alltid vært velvillige overfor oss, sagt ja til alt og tilrettelagt, sa hun.

Hun var også klar på hva hun ønsker seg aller mest for Drøbak.

- Jeg ønsker meg hurtigbåt til og fra Oslo hele året, sa Johansen.

Verden rundt

Leder av Frogn næringsråd, Jan-Erik Smith roste ekteparet Johansen for sin innsats, ikke bare lokalt, men også internasjonalt.

- Ved deres innsats har dere satt Drøbak på kartet og sørget for å få pressedekning over hele verden. Rundt 20.000 brev til julenissen fra hele verden ender opp i Drøbak, sa Smith.

Vinnerne får et kunstverk av Elisabeth Frøberg til en verdi av 10.000 kroner.

Vinnerne er i godt selskap. De tre andre prisene som så langt er delt ut gikk til kunstner Reidar Finsrud, Lasse Lauritzen i House of Brands og Eva Tenden i Kumlegaarden/Sjøstjernen.

Solid konkurranse

Nr.1-prisen deles ut av Frogn Næringsråd i samarbeid med Amta. Bak prisen står Sparebank 1. Prisen går til en organisasjon eller bedrift som har markert seg positivt i Frogns næringsliv. Åtte kandidater ble nominert til årets pris, og innehaverne av Julehuset hadde solid konkurranse fra de andre nominerte.

 "Bare Mas"-trioen Mathias Strømmen Holm og brødrene Shahab og Ali Afshar som har gjort seg bemerket for sin utrettelige innsats for restaurantlivet i Drøbak var nominert. Det samme var fotograf Øyvind Joar Pettersen i Joar Foto som har stått på mye for Drøbak sentrum og Anne Felberg som år etter år har sørget for operaopplevelser på Oscarsborg. Blant de nominerte var også senterleder Ragnar Sørlie som bidrar sterkt til å skape god atmosfære på Amfi Drøbak City, Kirsten Fægerstad som gjennom BunadRosen bekler hundrevis av mennesker i bunad hvert år og maisbonden Ole Martin Tomter som tar i mot ti-tusenvis av selvplukkere på Haneborg gård i året. I tillegg ble Leif Erik Sivertsen i Spar-Esset, som har slått seg opp innen catering etter at de sluttet med dagligvarer, valgt ut som lesernes kandidat.

Gir seg ikke

De ferske prisvinnerne startet opp sin bedrift allerede på midten av 70-tallet, den gang som en liten hobbybutikk i Egegården med en egen avdeling med hjemmelagde nisser. Nå selger de julepynt året rundt i det gamle bedehuset i Havnebakken 6, som de kjøpte i 1986/87. Selv om de med sine 75 og 77 år for lengst har passert normal pensjonsalder, har de ikke tenkt til å gi seg med det første.

- Jeg skal jobbe til jeg er 85 år. Jeg bobler fortsatt over av energi, sa Eva Johansen til Amta da det ble kjent at de to var nominert til prisen.

Dette er Nr.1-prisen

Sparebank 1 ønsker å gi ut en årlig pris til personer, organisasjon eller bedrifter som har markert seg positivt innenfor Frogns næringsliv.

Frogn næringsråd er innstillende komité, og har i samarbeid med Amta nominert åtte kandidater til prisen for 2017.

Juryen består av fem personer fra Frogn næringsråd og Akershus Amtstidende.

Tidligere vinnere:

Kunstner Reidar Finsrud

Lasse Lauritzen, Idé House of Brands

Eva Tenden, Kumlegaarden/Sjøstjernen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.