– Det er tydelig at mange barn vil lære å spille instrument sammen med andre, sier Nordre Nesodden Skolekorps dirigent Morten Apelman.

Etter flere vellykkede rekrutteringskampanjer det siste året, har Nordre Nesodden Skolekorps nå flere musikanter enn på mange år.

Korpset har hatt sitt årlige oppstartsseminar i Fredrikstad og øvd for konserter og konkurranser som skal finne sted i 2016/2017 sesongen, blant annet til Høstkonsert den 23. oktober, Underholdningskampen i november og Adventskonsert den 11. desember.

Mye sosialt samvær

– Vi hadde med oss dyktige instruktører og dirigenter i tillegg til engasjerte korpsledere og foreldre. Sammen med en stor gjeng motiverte musikanter var det en helg med musikalsk utvikling og mye sosialt samvær, sier Apelman.

Langsiktig satsing

Nordre Nesodden Skolekorps består av et rekordstort juniorkorps med 26 musikanter og et hovedkorps med besetning på 35. I tillegg er det ni aspiranter. Ved siden av rekrutteringsinnsatsen, tror Apelman økningen i antall musikanter skyldes en kombinasjon av langsiktig musikalsk satsing og investeringer i instrumenter og opplæring. Korpset presterer også bra i regionale og nasjonale konkurranser.

– Vi har selvsagt plass til flere musikanter. Alle barn som ønsker å lære seg å spille, kan fortsatt melde seg, sier dirigent Apelman.

Les også: Nesoddinger spiller opp med de beste i regionen