Frelsesarmeen er i frammarsj i Drøbak. Major Helen Stangeland forteller at det nå gjøres en aller siste innsats huset, og det er stort sett utomhus. Samtidig kan Stangeland glede seg over flerdobling av antallet konfirmanter.

Men hun innrømmer at utgangspunktet var ganske lavt, nemlig en konfirmant i fjor.

– Må ta huset i bruk

– Det som gjenstår nå er at folk tar huset i bruk. Vi er veldig fornøyde, sier hun, og legger til at det kun er snakk om en liten uke før alt er klart.

– Vi får belegningsstein i bakgården. Nærmest bakgården blir det parkering, men rundt hjørnet blir det et koselig vestvendt lite uteområdet som kan tas i bruk særlig om sommeren. For eksempel i forbindelse med «Åpen kafé», som vi arrangerer.

Les også: Åpent og luftig rundt Solgry

Bedre kår for Guds ord?

– Tror du alt som er satset og gjennomført vil bidra til å spre Guds ord?

– Det er i hvert falle t godt verktøy, og det er viktig. Huset i seg selv er ikke nok, men det er viktig å ha en god plass å invitere til når man driver virksomhet som den vi har i Frelsesarmeen, sier Helen Stangeland.

Se bildeserien:

Bildeserie

De vant restaureringsprisen

Flere konfirmanter

Frelsesarmeen i Drøbak kan også skilte med flere hundre prosent økning i konfirmantmengden. De har økt fra en til tre.

Les også: Frelsesarmeens eneste konfirmant

– Lørdag skal vi til Jeløya på konfirmantuke hvor vi møter 85 andre konfirmanter fra Frelsesarmeen, pluss ledere, sier Stangeland, som gleder seg til konfirmasjonen lørdag 23. april neste år.