Rikke Øen inviterer lørdag til en uformell prat på Drøbak City der du kan ta opp dypere moralske verdispørsmål, gjerne ting du undrer deg over, hvis du vil.

Men praktisk info om "borgerlig konfirmasjon" i det nye flerbrukshuset er også eksempler på temaer du kan ta opp.

Anledningen er at Human-Etisk Forbund i Drøbak arrangerer humanistisk uke der du kan delta på flere aktiviteter i uka som kommer.

Det starter altså på City, der det nystartede forbundet i Drøbak har stand.

Det kommer også til å bli «undringsløype» i Badeparken. Løypa er en filosofisk aktivitet for barn, ungdom og voksne.

Kommende uke er det flere arrangementer i regi av Human-Etisk Forbund, noe Amta.no vil bringe det oppdateringer om på forhånd.

–Hvorfor gjør dere dette, hva er målet?

– Humanistisk uke er en årlig begivenhet som hvert lokallag selv bestemmer hva de ønsker å fylle med innhold. Vi i Frogn ønsker å tilby arenaer hvor alle kan møtes og filosofere rundt viktige temaer i livet. Siden vi ikke eier egne lokaler foregår våre arrangementer rundt omkring i kommunen, i samarbeid med Frogn kommune og næringslivet, sier Rikke Øen, som presiserer at man ikke trenger å være medlem for å delta på noen av gratisarrangementene gjennom uka.

– Men vi ønsker også å informere om våre seremonier hvor vi her i kommunen kanskje er mest kjent for humanistisk konfirmasjon, sier hun.

Konfirmasjonene vil heretter bli arrangert i det nye Flerbrukshuset.