Frelsesarmeen i Drøbak bruker helt nye virkemidler for å nå fram til ungdom fra 8. klasse og eldre.

Ungdommen utstyres med middels lange køller og stive blad før de sendes ut i kampen om poeng og ære.

Tøffe tak?

I kamp på en idrettsarena kan det som kjent gå hardt for seg med masse adrenalin, aggressivitet og stygg språkbruk, særlig etter harde taklinger eller rene uhell.

Majorene Helen og Andre Stangeland tror imidlertid ikke at det vil bli noe problem når arrangøren heter Frelsesarmeen:

– Ufint snakk og banning aksepteres ikke, så hvis noen trenger en pause vil de få det enten de vil eller ikke, sier Helen Stangeland.

Himmelsk assistanse?

Ifølge Det nye testamentet ber Jesus oss vende det andre kinnet til hvis noen slår.

– Hvordan vil det fungere etter en hard takling, Stangeland?

– Reglene skal følges, men det kan være tøffe tak innenfor reglene også. I så fall blir vel innebandykamper på grensen til et unntak fra det du nevner i Bibelen.

– Venter dere hjelp fra høyere makter i tvilsomme dommersituasjoner?

– Nei, jeg tviler på assistanse fra det holdet når det gjelder innebandy. Banene er så oversiktlige at vi klarer oss greit uten dommer.

Heldigvis er dette innebandylaget et tiltak for ungdom som vil være med for moro skyld. Vi deltar ikke i noe seriespill, og er ikke med i idrettskretsen. Men det vil bli en cup i Drammen i februar, sier Andre Stangeland, som selv har stått keeper i sine litt yngre dager.

Starter allerede i kveld

De to majorene ved Frelsesarmeen i Drøbak innrømmer at tiltaket med innebandylag kommer veldig brått på, mens satser på at interesserte kaster seg rundt og blir med torsdag kveld.

– Vi skal møtes ved Fretex-konteineren bak Drøbak City og kjøre felles til Jeløya utenfor Moss. Der er det flere aktive spillere, og ikke minst gymsal å spille i.

– Vi håper å få lokaler i Drøbak etter hvert, sier Stangeland, som oppfordrer unge til å melde fra på Frelsesarmeens facebookside eller kontakte ham på telefon.

Hvorfor "idrettslag"?

– Kan dere forklare bakgrunnen for denne ganske uvanlige kristne aktiviteten med køller og hjelm?

– Vi kjenner sporten litt fra før og vet at dette virker samlende og er sosialt givende. Det er gøy, og vi håper flere unge blir med, sier Helen Stangeland, som legger til at hennes egen deltakelse baserer seg mer på glede og positivt pågangsmot enn erfaring, teknikk og taktikk på banen.