Pappa Pål Fredrik Andersen fra Nesodden gikk i sin tid styggfort på ski. Nå er sønnene hakket hvassere

Aleksander (18) og Filip (16) har hanket inn mange NM-medaljer allerede, pluss at eldstebroren også har internasjonale meritter å vise til.

Flyttet fra Nesodden

Pappa Pål Fredrik Andersen har levd mesteparten av livet på Nesodden. I 2010 bestemte han, kona Charlotte Fjeld Andersen og barna Aleksander og Filip å prøve noe nytt. De flyttet til Geilo.

– Vi har det bra her oppe, selv om det er på Nesodden vi har bodd absolutt lengst, sier Pål Fredrik, som etter den aktive karrieren jobbet som skismører for det skiforbundet.

– I tillegg var jeg også tre år i Canada der jeg smurte ski for det kanadiske landslaget hvor blant andre Beckie Scott gikk, forteller Pål Fredrik Andersen til Amta.

Knallgode sønner

På Nesodden var sønnene til Pål Fredrik og Charlotte med på både fotball og skigåing, men det var først etter at de kom til Geilo tenåringene fikk vist talentet sitt.

– Det går bra om dagen. Broren min, Aleksander, er uttatt til junior-VM til uka. Et mesterskap som går av stabelen i Romania, forteller Filip Fjeld Andersen.

Og en titt inn i premieskapet forteller om et brødrepar som virkelig har «tatt for seg» i skisporet. Med og uten gevær på ryggen.

– Det blir mye skiskyting. Vi trener nesten, om ikke hver dag. Det er mulig fordi vi er elever ved toppidrettsgymnaset, ved skiskytterlinja, forteller Filip Fjeld Andersen.

–Fortell hva dere har levert av prestasjoner i skisporet?

– Først av alt, jeg holder på med både langrenn og skiskyting. Får ikke helst bestemt meg, forteller Filip.

– Men så langt har jeg seks gull fra hovedlandsrenn. Tre i skiskyting og tre i langrenn. I fjor sommer tok jeg to NM-gull i skiskyting. For 14 dager siden var det NM fellesstart på Birkebeineren skistadion på Lillehammer. Der ble det gull til meg, og bronse til Aleksander.

– Hva kan Aleksander skryte av?

– Jo da, han har gjort det bra han også. Er kvalifisert til junior-NM i skiskyting. Han deltok også i europeisk ungdoms-OL i fjor, pluss at han har fått med seg noen NM-gull.

Pappa Pål Fredrik Andersen passer også på å nevne at brødreparet med oppvekst på Nesodden nylig også ble kåret til årets idrettsnavn i Hallingdal foran storheter som Tiril Sjåstad Christiansen og Håvard Bøkko.