Litteraturfestivalen i Akershus er igang, og det blir markert på forskjellige måter i Frogn. Tidlig lørdag ettermiddag inviterte Frogn bibliotek til barneforestillingen «Det var en gang» med Liberman produksjon. Biblioteket delte ut gratisbiletter, og rommet var fylt til randen av barn, foreldre og besteforeldre.

Tinnsoldaten og prinsessen

Søstrene Linnea Amalie (8) og Maline (4) Stokholm fulgte med fra første rad. De var ikke helt sikre på hva de kom til å se, men gledet seg til forestillingen. Det samme gjorde fire år gamle Helmer Christoffersen, som synes det er gøy med teater.

Skuespillerne Gunnar Dundas og Janne Johansen Kjellevold spiller Lotte og Elias som går i samme barnehage. De lekte og sang seg gjennom flere av de kjente og kjære historiene til H. C. Andersen, og barna lot seg tydelig engasjere av både tinnsoldaten, prinsessen, trollet, den stygge andungen og de andre karakterene som dukket opp underveis. Humoren gikk rett hjem også hos det voksne publikummet. 

Torsdag 25. oktober er det Bokaften på Reenskaug, og fredag 26. oktober er skoleklasser invitert til å møte Simon Stranger som forteller om den nye serien KOKOTOPIA på biblioteket.