ÅS: 115 korps fra hele Norge hadde meldt seg på årets korpsstevne på Tusenfryd.

Dette er rekord i antall korps. Den gamle rekorden var fra 2015 med 105 korps. I det første året, 2009, var det kun 25 korps som deltok.

Verdens flotteste

– Dette er den beste dagen i mitt liv sa presidenten i Norges Musikkorps Forbund, Rita Hirsum Lystad som kommer fra Drøbak.

Det var hun som hadde æren av å foreta den høytidelige åpningen av korpsfesten på Tusenfryd.

– Dette er verdens flotteste og Norges største korpsstevne. Dette blir råere og råere for hvert år som går sa en stolt Lystad.

Det er Nordby skolekorps som står som arrangør, sammen med Tusenfryd.

Drevne arrangører

Det er det 8. året på rad at mange av Norges korps samles i Ås. Nordby skolekorps, med styreleder Bård Granerud i spissen begynner å bli drevene i å arrangere slike store stevner.

– Det går veldig på skinner nå. Vi har en nesten automatisert foreldregruppe som vet veldig godt hva de skal gjøre, sier Granerud.

Da Østlandets Blad var innom lørdag formiddag, var det i overkant av 1500 musikanter som marsjerte inn. I Amfiscenen ble det fremført et fellesnummer, hvor alle musikantene spilte sammen.

Felles nummer

Bjørn Morten Kjærnes, kjent fra kulturlivet i Ås, hadde komponert årets fellesnummer.

«Tusenfrydstevnets Honnør» er navnet på melodien.

Kjærnes samlet troppene og klarte det kunststykket å få alle til å spille sammen.

Premier

Det var en liten utfordring å dirigere et så stort orkester, når avstanden ble så stor, sa Kjærnes til ØB etter fremførelsen.

I løpet av helgen fikk også alle korps, som ønsket det, spille egne konsert på Sirkusplassen på Tusenfryd.

Etter at alle korps var samlet i Amfiscenen ble det premie til det korpset som hadde den beste innmarsjen. I tillegg ble det delt ut en premie til det korpset som hadde den lengste reiseveien. Borkenes fra Kvæfjord i Troms dro av gårde med den prisen.

Mellom slagene, ble det mye egentid og fornøyelser i parken. Noe som gledet både store og små.

Fra Follo stilte følgende korps, i tillegg til Nordby skolekorps. Drøbak-Frogn skolekorps, Fjellstrand/Myklerud skolekorps, Siggerud skolekorps, Såner skolekorps, Ytre Enebakk skolemusikkorps, Stranden skolemusikkorps, Enebakk skolemusikkorps, Ski skolekorps, Hebekk, skolekorps, Finstad skolekorps, Oppegård skolemusikkorps og Vestby skolemusikkorps.