Drøbak musikkorps blåste i hornet og slo skikkelig på stortromma, men det var selvasgt bare en øvelse.

De øvde på kvelden, gjennom trange sentrumsgater.

Det er utfordrende, men disse musikantene har årevis med 17. mai-trening bak seg.

Les også: Borgertoget ikke lenger kritisk kort

På selve nasjonaldagen må korpsmedlemmene igang tidligere enn de fleste andre. Selve spillingen begynner klokken 07.40 i flaggborg fra Lehmannsbrygga til Torget.

På torget blir det flaggheising og salutt fra Oscarsborg klokken 08.00, og deretter går det slag i slag på forskjellige steder i bygda, og i selve toget naturligvis.

Her kommer korps-nyheten:

- Det er stort å gå i gatene på nasjonaldagen. Dette er en festdag for hele korpsbevegelsen, som nå er i vekst, sier president Rita Hirsum Lystad i Norges Musikkorps Forbund.

- Er det altså slutt på rekrutteringsproblemene som media har skrevet om i årevis?

Les også: Kosekorpset på Fjellstrand etterlyser spillelystne til nasjonaldagen

- Ikke si det slik. Vi vil gjerne ha med mange flere. Men viu har altså en registrert økning på 1000 medlemmer i landet som helhet i 2015.

- Økningen er størst i Østfold, Akershus, Oslo og Buskerud samt i Trøndelag. Skikkelig gladnyhet til alle i korpsbevegslen like før nasjonaldagen, sier korps-presidenten fra Drøbak.

- Husk også at vi korpsmusikanter holder på hele pret selv om vi er mest synlige på 17. mai. All honnør til alle dere der ute i korps-Norge, sier Hirsum Lystad, som gleder seg til å lede korpset som tamburmajor gjennom hele nasjonaldagen.

Les også: Årets 17. mai-program på Nesodden

Les også: Årets 17.mai-program i Frogn