Siden 1997 har Amtas hjelpekorps sørget for sus i serken i Drøbaks flotte 17. mai-tog. Det startet med foreldre som syntes det var litt stusselig i det lange barnetoget, til tross for at skolekorpset og voksenkorpset bidro godt. Med et langt tog  trengtes mer musikk, og en flokk foreldre ble trommet sammen - de fleste med minner fra gylne korpsdager.

Sammen med søsteren Kikk Scheen, Pål Mørk og et knippe andre pusset Tone Scheen støv av instrumentet. Året etter ble Amta fast støttespiller.

 

Trenger flere

Siden har det gått slag i slag, med egen 17. maifane, Torild Stumo som tamburmajor med fjær i hatten, og til og med noen år med cheerleaders.

Men like sikkert som at det hvert år varsles krise for Borgertoget, må det blåses hardt for å minne om at også hjelpekorpset trenger hjelp i opptakten til 17.mai.

Det går nemlig ikke av seg selv, uten musikanter. Nå minner korpsleder Torkil Lien om at det er tid for 3-4 øvelser, med oppstart i musikkrommet over gamle Drøbak skole fra søndag 22. april.

En hard kjerne på 10-12 spilleglade holder koken. Pål Mørk og Tone Scheen har vært med hvert år og vil fryktelig gjerne ha flere - gjerne yngre krefter - i rekkene.

Mest nedoverbakke

- Heldigvis ble 17. mai-ruta snudd for noen år siden. Nå er det mest nedoverbakker, og pipa har fått en annen lyd, beroliger tubablåser Pål Mørk, som pleier å stille med hatt på snei. To solide trommeslagere sørger for at blåserne får noen pustepauser. Det krever litt å marsjere og spille samtidig.

- I hjelpekorpset får du oppgaver du takler. Kan du tutte litt, får du en tuttestemme, lover Tone Scheen, som selv spiller barytonhorn. For noen år siden kom det en kar som hadde lært seg å spille saksofon ved instruksjon på Youtube. Han har blitt en habil spiller med fast plass.

 

- Masse kred

Scheen minner om at det er mye morsommere å spille i 17.mai-toget enn å stå og se på.

- Vi får så mye kred og gode tilbakemeldinger. Folk stråler langs ruta - du lever på det lenge etterpå, smiler Scheen.

Tradisjonen tro avrundes innsatsen med et par runder ved Det gamle bageri.

- Same procedure som alltid, sider Pål Mørk. - Og utrolig hyggelig. Med denne rutinerte gjenger garanterer vi at du er i spilleform på to uker. Ta gjerne kontakt via facebooksiden til hjelpekorpset Drøbak. Velkommen skal du være, sier korpsleder Torkel Lien.