Det kommer frem i en pressemelding, skriver Budstikka.

– Per i dag har 9 av 10 av Norges befolkning 4G-dekning fra Telenor. Innen utgangen av året skal rundt 95 prosent i landet ha fått 4G, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i pressmeldingen.

I løpet av desember vil to mobilstasjoner i Asker og seks mobilstasjoner i Bærum bli oppgradert til 4G-dekning.

Oppgradering i Bærum

Stasjonen som heter Gåsøya vil gi 4G-dekning på Nesoddlandet fra Flaskebekk brygge til Alværn og fjorden i mellom Gåsøya og Nesoddlandet. I tillegg dekker stasjonen sørvestre del av Gåsøya, Høyerholmen, Bjørnerenna, Ostøya sør; Bjørnen, Børsvei og Bryggeveien.

I Bærum skal mobilstasjonen Sandviksveien oppgraderes. Det vil gi 4G-dekning i Sandvikaveien forbi Sandvika Storsenter og deler av Kjørbokollen og Jongsåsveien, samt området mellom Inforama og Gyssestad båthavn og nordre del av Nesøya.

Mobilstasjonen Marstrander skal på sin side sørge for å få fart på mobilnettet til brukere på togtrasen mot Stabekk skole, Marstranderveien, Nordraaks vei og Nyveien.

Mobilstasjonen Gamle-Ringerike Cella vil ifølge Telenor dekke området nordøstover til Festningsveien og Clausenbakken i øst.

Den sjette og siste stasjonen som skal oppgraderes er Åsveien15, som vil dekke Malurtveien, Åsveien, Hammerstadvveien og Kyrresvei, og mobilstasjonen Oksenøyveien3 dekker leilighetene ved Oksenøyveien, deler av Snarøyveien, tunnel og Fornebuveien 38-50.

Oppgradering i Asker

I Asker vil oppgraderingen av mobilstasjonen Grønsundveien gi dekning på Grøndsundåsen, Gronsrundveien, Askåsen, Breiviklia, Gronsund, Broveien, Nesøyveien, Nesbruveien, Pustutveien, Solveien og  Solkroken.

Den andre mobilstasjonen som oppgraderes i Asker er Kirkeveien 104, som vil gi 4G-dekning på Solgården pleiehjem, øst- og vestover Kirkeveien, Fjelkensvingen, Vakåsveien, Jansløkka skole, Semsveien og Haugboveien.