Oljeutslipp ved Alværnstranda

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

ALVÆRN: Brannvesenet fikk melding om observasjon av en oljefilm ved Alværnstranda på Nesodden fredag formiddag. Det var en sivilist som meldte fra klokken 11.43.

– Vi er på stedet og prøver å sjekke opp litt. Det er et tjukt oljelag, men hvor stort det er vet vi ikke enda. Vi legger ut lenser og prøver å finne ut hvor lekkasjen kommer fra, sa vaktleder ved Øst 110-sentral, Atle Rønning rett etter klokken 12.

En halvtime senere kunne  han fortelle at det dreide seg om cirka 4-500 kvadratmeter tjukk råolje.

- Vi vet ikke hva som er kilden, men er ute med båt for å lete. Og vi legger ut flere og flere lenser.

Det er ikke meldt om at noen båt skal ha gått ned på stedet.

- Det er veldig heldig

Ifølge Amtas journalist som var på stedet var brannvesenet ute med en båt og la ut selvrensede lenser. De tok senere en tur rundt Steilene for å se hvordan det så ut der, og forhåpentlig lokalisere hvor utslippet kom fra.

En brannbetjent Amta snakket med på stedet, mente det er flaks at dette skjedde på denne tiden av året.

- Det er veldig heldig siden det ikke er noen badegjester tilstede her på stranda nå. Siden det er så sent på året, er det også langt mindre fugl i området som kan ta skade av oljeutslippet. Det er stille på vannet og ingen bølger, så det gjør arbeidet lettere, påpekte brannbetjenten.

Blåskjær

Ved halv to-tiden fikk Amta opplyst at Steilene var sjekket, men at det bare var flekkevis med blåskjær der, og ikke behov for spesielle tiltak i dette området.

Klokken 13.51 ble det lagt på bark som skal trekke til seg oljen i løpet av helgen.

Klokken 14.38 opplyste Øst 110-sentral at de er ferdig med å legge ut lenser og avslutter på stedet. Oljeflaket har ikke vokst i omfang, og brannvesnet har saken under kontroll.

Amta har kontaktet Kystverket, men ifølge vaktleder Steinar Gyltnes har de foreløpig ikke fått noe informasjon om utslippet. Dersom det ikke er snakk om store utslipp, er det imidlertid normalt at de får rapport fra brannvesenet først i ettertid.

Her rydder Brannvesenet olje på Alværnstranden

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.