Amta tilbake på gamle tomter

TILBAKE: Amta flytter inn i oppussede lokaler i Lindtruppbakken 8. Bak fv: Henriette Slaatsveen, Ole Jonny Johansen, Mattias Mellquist, Staale Reier Guttormsen, Tom Ullsgård og Birgitte Henriksen. Foran fv: Anita Gjøs og Mariann L. Dahle.l

TILBAKE: Amta flytter inn i oppussede lokaler i Lindtruppbakken 8. Bak fv: Henriette Slaatsveen, Ole Jonny Johansen, Mattias Mellquist, Staale Reier Guttormsen, Tom Ullsgård og Birgitte Henriksen. Foran fv: Anita Gjøs og Mariann L. Dahle.l Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uken er det full flyttesjau for Amta-redaksjonen.

DEL

Det har gått nesten tre tiår siden Amta flyttet fra Lindtruppbakken 8 til Wienerbrødskjæringa i 1990. Men denne uka har redaksjonen pakket seg ut og flyttet «hjem» igjen til det gamle huset i Lindtruppbakken, som var avisens base i 86 år.

Tilgjengelig

Frem til sommeren var det «Lises systue» som holdt til i lokalene som ligger i første etasje, med inngang på sørøst-siden av bygget.

– Det er morsomt å være tilbake, og jeg tror det blir fint å sitte i åpent landskap. Nettet blir viktigere og viktigere, og da er det bra å kunne jobbe tettere sammen, sier ansvarlig redaktør i Amta, Mattias Mellquist.

Han håper og tror at redaksjonen blir minst like tilgjengelig for publikum etter flyttingen.

– Samtidig er målsetningen at journalistene skal være mest mulig ute i de to kommunene, og ikke bli sittende inne foran PC'en, understreker han.

Historie

Otto Bernhard Hansen, O.B. Hansen, kjøpte trykkerigården i Lindtruppbakken 8 av den Frie Misjon i 1904. Tom Ullsgård som jobbet i avisen fra 1978 til 1985 forteller at Amta ble stiftet i 1874, og flyttet inn i Lindtruppbakken etter at avisbygningen over gata brant. Det tok bare 2-3 dager før produksjonen var oppe og gikk igjen etter brannen. O.B. Hansen drev avisen frem til 1979.

– AL Akershus arbeiderpresse overtok avisen 31. mai 1979, forteller han.

De kjøpte imidlertid ikke selve bygget, med drev avisen i leid bygg frem til flyttingen i 1990.

Eget trykkeri

I dag er lokalene lyse, freshe og innbydende, og fremstår på en helt annen måte enn sist Amta var i Lindtruppbakken. Da Ullsgård jobbet her var de åtte journalister, tre annonsemedarbeidere, fem typografer og tre i administrasjonen, og lokalene lå både i første og andre etasje. Produksjonen var mer fysisk, med mørkerom, brekking og presse på huset.

– Det var trykkeri her frem til 1979. Så ble trykkinga flyttet til trykkeriet i Lillestrøm som utga Akershus Arbeiderblad og Romerikes Blad, forteller Ullsgård.

– Det er artig at Amta i en moderne medievirkelighet med stadig større enheter og avstander til leseren, opprettholder den gamle tilhørigheten til leserne og flytter tilbake til det gamle lokalet i vernesonen i gamle Drøbak, sier journalist og klubbleder Staale Reier Guttormsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags