Felicia Øystå slutter som redaktør i Amta

Redaktør Felicia Øystå

Redaktør Felicia Øystå

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg har fått tilbud om en jobb det er helt umulig for meg å si nei til, sier Felicia Øystå. Hvem som blir Amtas nye redaktør er det trolig en stund til du får vite.

DEL

Stillingen som redaktør og daglig leder i Akershus Amtstidende vil bli utlyst om kort tid, men ansettelsesprosesser tar vanligvis noe tid. Redaktør Øystå lover å holde Amta på stø kurs fram til sommeren om nødvendig.

Da begynner hun som nyhetsleder i fagbladet Kommunal Rapport.

– Journalistikken Kommunal Rapport utfører treffer midt i det jeg interesserer meg mest for, nemlig forvaltning i det offentlige. Det er en drøm for meg å kunne jobbe med det feltet jeg er mest opptatt av, men som jeg får gjort for lite av i Amta. Samtidig er jeg takknemlig for lærdommen jeg har med meg fra avisa, både journalistisk og utførelse av lederrollen. Jeg har vært i Amta i syv år nå, og kjenner at det er helt riktig å endre arbeidssted, sier Felicia Øystå.

– Hvordan har det vært å være redaktør i byen du er født og oppvokst i?

– Jeg har med meg blandede opplevelser. Det positive er selvsagt at mitt kontaktnett er stort, og det gir en bedre tilfang til saker. I tillegg kan det være lettere å utføre journalistikk når folk har tillit fordi de har kjent deg lenge. Men det skal også innrømmes at mitt ønske om å skape debatt også har ført til krevende dager. Men det er også en redaktørs jobb, å stå i det når stormen raser.

– Gjennom 27 måneder som redaktør har du vært en meget viktig brikke i den digitale revolusjonen som Amta står midt oppi. Stikker det ikke litt i hjertet å si opp akkurat nå? – I en slik jobb passer det aldri å slutte. Med det mener jeg at det er stadig endringer og nye ting som skal forankres. Ingen jobb er statisk, heller ikke jobben som journalist og redaktør. Jeg har lagt ned mye energi i å få implementert det digitale i Amta, og det kommer min etterfølger helt sikkert til å fortsette med på en utmerket måte.

– Noen lesere hater ting du har skrevet, mens andre lovpriser din uavhengige og uredde rolle i lokalsamfunnet. Mener du selv at avisa har forandret seg i din redaktørtid, og i så fall hvilken vei?

– En avis er, som jeg sa i endring hele tiden. Det har vært viktig for meg at leserne oppfatter Amta som en viktig aktør, som virkelig ønsker å gjøre en forskjell. Forandringen Amta har vært og er igjennom handler om mer enn hvem som er redaktør, det handler også om leserne og hva de ønsker. Jeg tror i hvert fall jeg har stått for en del sunne debatter i disse årene, og det er noe jeg er stolt av, selv om jeg er blitt hatet av noen, sier hun.

– Prognosene sier at Amta ikke vil overleve uten enda flere digitale lesere i framtida. Hva vil du si til alle kundene der ute før du om noen måneder forlater jobben i Drøbak?

– Utviklingen går dit hvor leserne i mindre grad ønsker et papirprodukt, og det er der vi mister abonnentene. Likevel ser vi at antall abonnenter øker digitalt, dette betyr at lokalavisen er viktig for folk, og det gleder meg. Jeg vil selvsagt oppfordre alle som ikke har abonnement til å tegne et, det er en viktig brikke i lokaldemokratiet vårt. Selv kan jeg love at jeg vil være abonnent så lenge jeg lever.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags