Digitalredaktør i Amta, Felicia Øystå, overtar som ansvarlig redaktør i Amta etter at Jon Martin Larsen har sagt opp sin stilling.

Jon Martin Larsen, som kom til Amta som ansvarlig redaktør og daglig leder i 2014, kunngjorde nylig at han stiller til valg som leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH):

- Arbeidet for likeverd og likebehandling av lesbiske, homofile, bifile og transpersoner er svært viktig for meg, og når LLH nå trenger en ny leder ønsker jeg å være en kandidat til denne svært viktige oppgaven. Imidlertid er dette en rolle som ikke lar seg kombinere med å være ansvarlig redaktør i et mediehus, og jeg har derfor valgt å si opp min stilling i Amta, sier Larsen.

Styrelederen i Amta, Petter Christian Saugstad, sier Larsen  med sitt engasjement har gjort en flott innsats i Amta og bidratt sterkt til leserveksten i mediehuset.

- Jeg vil ønske Jon Martin lykke til i valgkampen i LLH.  Vinner han vil foreningen utvilsomt få en dedikert og ressurssterk leder, sier han.

Jon Martin Larsen sier han er stolt over framgangen i Amta siste året, med svært gode resultater.

- Men Amta må også ruste seg til å takle mediekrisen vi ser over hele landet med videre fall i annonseinntekter og opplagsinntekter, sier Larsen og fortsetter:  - Jeg har kommet til at det er riktig av meg å gå av nå, og håper at det faktum at jeg slutter kan bidra til å lette presset på de øvrige ansatte i Amta i de omstillinger som vil komme, sier han.

Digitalredaktør Felicia Øystå vil bli konstituert som ansvarlig redaktør fra nyttår av.

- Jeg er glad for at Felicia tar på seg oppgaven. Hun er en dyktig, synlig og engasjert redaktør som allerede gjør en uvurderlig innsats for Amta, avslutter Jon Martin Larsen.