Anita Gjøs blir nyhetsredaktør i Amta

NYHETSREDAKTØR: Jeg ser frem til å bidra til at Amta er nyhetsleverandør nummer én på Nesodden og i Frogn. FOTO Steinar Knudsen

NYHETSREDAKTØR: Jeg ser frem til å bidra til at Amta er nyhetsleverandør nummer én på Nesodden og i Frogn. FOTO Steinar Knudsen

Artikkelen er over 2 år gammel

I midten av mars begynner Anita Gjøs (42) i stillingen som nyhetsredaktør i Akershus Amtstidende.

DEL

Etter ni år i Østlandets Blad har hun god oversikt over hva som rører seg i Follo. 
– Jeg begynte som journalist og har siden 2011 jobbet som frontsjef med ansvar for ØB's digitale kanaler. Det siste året har jeg fungert som innholdsleder og jobbet mye med statistikk og analyse for å sikre at redaksjonen lager mer journalistikk leserne finner interessant, sier Gjøs.

Gleder seg

Hun er sikker på at det finnes mange spennende saker i Amtas distrikt.

– Fra tiden i Østlandets Blad ble jeg kjent med Frogn, men er mindre kjent med Nesodden. Derfor gleder jeg meg spesielt til å få både menneskene og kommunen litt mer under huden. Frogn og Nesodden, i likhet med resten av Follo, opplever stor vekst av tilflyttere. Med det som bakteppe ser jeg viktigheten av å ha en lokalavis som kan informere og formidle hva som skjer i folks lokalmiljø, sier Gjøs.

Fornøyd

Amtas redaktør, Felicia Øystå, sier hun er svært fornøyd med å få rekruttert Gjøs til stillingen.

- Anita Gjøs er akkurat det vi trenger i Amta, hun er drivende dyktig med et stort engasjement i jobben hun utfører, sier Øystå.

Som kjent har Øystå sagt opp sin stilling, og jakten på ny redaktør er i gang.

- Jeg er veldig glad for å få Anita på plass før jeg slutter, det har lenge vært behov for en nyhetsredaktør i Amta. Hennes jobb blir å følge journalistene tett og selvsagt bidra med å sette dagsorden hver dag, sier Øystå.

Fjellgeit

Anita er nysgjerrig på mangfoldet av nyheter i våre kommuner. 
– Alle aspektene ved nyheter er spennende, alt fra blålys og næringsliv til kulturelle nyheter og kommunal journalistikk. Amta skal levere godt og relevant stoff som gjør at flere vil bli digitale abonnenter, sier Gjøs. 

Privat bruker Anita mye tid på fjellet. Der henter hun inspirasjon og påfyll. 

– Ja, jeg må nok sies å være en dedikert friluftsentusiast. Vinteren i år har vært helt fantastisk. Det har blitt mange skiturer, og flere vil det bli, avslutter hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken