Dette mener Haktor, Truls og Ragnar om «nye Amta»

Spennende: Ordfører i Frogn Haktor Slåke, ordfører på Nesodden Truls Wickholm og senterleder på Amfi Drøbak City forsikrer at de blir med «nye Amta» på veien videre. Foto: Amta/Tor- Arne Dunderholen

Spennende: Ordfører i Frogn Haktor Slåke, ordfører på Nesodden Truls Wickholm og senterleder på Amfi Drøbak City forsikrer at de blir med «nye Amta» på veien videre. Foto: Amta/Tor- Arne Dunderholen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordførerne Haktor Slåke og Truls Wickholm har i likhet med senterleder Ragnar Sørlie full forståelse for Amtas taktskifte. Men trioen tror likevel noen vil kjenne på et savn uten papiravis fem dager i uken. – Det kan være hyggelig å sette seg ned med papiravisen, men sannheten er nok at jeg oftest leser på nett, innrømmer Wickholm.

DEL

Drøbak/Nesodden: – Det er jo nett som er den nye informasjonen- og for så vidt kommunikasjonskanalen, det er jo riktig satsing, sier Frogn-ordfører Haktor Slåke om Amtas taktskifte.

Nå er det kjent at Amta fra og med mandag vil komme ut med to nye digitale magasin syv dager i uken. Magasinene har fått navnene Amta7 Frogn og Amta7 Nesodden og oppdateres klokken 21 hver kveld på amta.no.

Videre vil Amtas papirutgave fra april komme ut tre dager i uken. Amta-redaktør Mattias Mellquist forsikrer at papiravisen fortsatt er en del av satsingsområdet – fra april vil papirleserne få en fyldigere og bedre avis – samtidig som Amta7-produktene vil bli oppdatert daglig hele året.

Nyheter på nett

Frogn-ordføreren som har lest papirutgaven daglig i nærmere 50 år innrømmer at det vil kunne opplevelse litt «tomt» når Amta går fra fem til tre utgivelser i uken. Avisen kommer da ut mandag, onsdag og fredag.

– Men man venner seg til det meste, vi har jo nettsidene som gir nyhetsstoff nærmest døgnet rundt, sier Slåke.

Han forteller at Amta er veldig viktig for han – lokalavisen gir han stoff og info om det meste som foregår i Frogn. Slåke forsikrer at han vil fortsette som trofast Amta-leser i fremtiden.

– Selve limet

At Amta nå styrker nettsatsingen mener ordfører på Nesodden Truls Wickholm er veldig positivt.

– Det er veldig positivt at Amta satser på nettet med nettmagasin som kommer alle syv dager i uka. Det kan være hyggelig å sette seg ned med papiravisen, men sannheten er nok at jeg oftest leser på nett. Det at vi får et digitalt magasin hver dag gir mye bedre oversikt og mulighet til å følge nyhetene fra dag til dag på nett, sier Wickholm til Amta.

Ordføreren innrømmer at han kan finne på å savne og se en ny papirforside daglig i stativet på båten eller liggende på et kafébord, men gleder seg til å se hvordan flere sider kan gi større bredde og kanskje rom for lengre sakprosa og mer utdypende saker.

For Wickholm betyr lokalavisa veldig mye.

– Lokalavisen er selve limet i et lokalsamfunn. Det er den felles offentligheten vi alle deler, som er redigert av en uavhengig redaktør, i et uavhengig presseorgan. For meg er lokalavisen viktig for å fange opp hva som rører seg, og å fortelle om hva som skjer i kommune vår, sier Wickholm.

Han forsikrer at han også forblir en ivrig Amta-leser i fremtiden.

– Helt klart. Men jeg tror det er viktig for Amta og ikke tar meg og andre lesere for gitt. Dere må jobbe hardt for å være relevante. Om jeg skulle ønske meg noe var det flere nye stemmer inn i debattene, kanskje særlig i leserinnlegg-spaltene, sier Wickholm.

LES OGSÅ:

– Raskere enn lynet

Senterleder på Amfi Drøbak City Ragnar Sørlie leser Amta på nett daglig, følger med på Amtas Facebook-sider, men forteller også at han pløyer seg relativt hurtig gjennom papirutgaven.

– Siden jeg ikke bor i Frogn er det et must å følge med i Amta daglig for å ha best mulig informasjon og kunnskap om hva som skjer rundt omkring i lokalmiljøet, sier Sørlie.

At Amta nå satser sterkere på nett, blant annet ved å lansere digitale magasiner som Amta7, forstår Sørlie godt.

– Verden digitaliseres raskere enn lynet så her må det bare satses. Opplaget til aviser i papirutgave har jo gjennom langt tid utviklet seg negativt. Om noen få år tipper jeg det ikke lenger er aviser å se på stativene hos Narvesen. Digitaliseringen gir også journalister langt bedre muligheter til å fronte saker ved å kombinere film, tekst og grafikk på en langt mer spennende måte, sier Sørlie.

– Godt lokalt stoff

Likevel tror senterleder Sørlie at mange i starten vil oppleve en tomhet når Amta fra april skal gis ut tre dager i uken, til tross for at redaktør Mattias Mellquist lover både fyldigere og bedre papiravis.

– Det å ikke lenger kunne hente Amta daglig i postkassa til morgenkaffen blir et savn. Dessverre er det en utvikling som tvinger seg frem, og er et grep mange lokalaviser har vært nødt til å ta. På grunn av nettet er det ikke noe som blir så fort gammelt som papiravisas nyheter. Derfor er det viktig når man nå går ned til tre dager å fylle Amta med godt lokalt lesestoff. Gjør man ikke det vil papirutgaven miste relevans, og det kan svekke hele Amtas merkevare og den relasjonen avisa trenger i lokalmiljøet for å kunne levere, sier Sørlie.

TRYKK HER FOR Å PRØVE UT VÅRE NYE DIGITALE MAGASIN!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags