Vegtrafikksentralen går ut og advarer: – Husk at skiltet fartsgrense gjelder ved optimale forhold. Kjør forsiktig

Artikkelen er over 1 år gammel

Ta det pent på veien i dag. Det er den klare beskjeden fra Vegtrafikksentralen Øst.

DEL

I 06-tiden skriver man følgende på Twitter.

– Det snør og blåser på Østlandet i dag og dette fører til vanskelige kjøreforhold. Alt tilgjengelig mannskap er ute og gjør tiltak. Hold god avstand til bilen foran og senk hastigheten, er meldingen.

Ulykke på Fagerstrand

Man legger også til:

– Husk at skiltet fartsgrense gjelder ved optimale forhold. Kjør forsiktig.

Politiet har så langt ikke meldt om noen uhell i natt og på morgenkvisten, mens brannvesenet har fortalt at de har vært på et trafikkuhell på Fagerstrand i natt. Amta jobber med å få mer om denne saken.

Søndag morgen melder også Ruter om store problemer i busstrafikken.

- Snøvær, manglende brøyting og glatte veier gjør at det er utfordringer med fremkommeligheten flere steder i Oslo og Akershus. Dette medfører dessverre forsinkelser og innstillinger på en rekke busslinjer.

Også poilitiet har meldt om en del trafikale problemer.

– Vi har allerede fått inn meldinger om trailere som står fast på veien. Det er snø på veien som naturligvis gjør det vanskelig å kjøre, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til TV 2 søndag morgen.

Farevarsel sendt ut

Yr.no har også søndag sendt ut farevarsel for vanskelige kjøreforhold i Amtaland. Farevarselet startet å gjelde fra 22 lørdag kveld og går frem til 22 søndag kveld.

– Farevarselet gjelder for Østfold, Akershus og Oslo Fra lørdag kveld ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og temperaturer rundt null grader. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Sjekk veimeldinger. Konsekvenser vil være vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags