Kjørte av veien – løp fra bilen

Bilen kjørte av veien ved NMBU.

Bilen kjørte av veien ved NMBU. Foto:

Av

– Han kjørte ganske sakte, gled skrått over møtende kjørefelt og ut i grøfta. Det så merkelig ut, men politiet tar ikke telefonen, sier vitnet Janne Turid Engedal.

DEL

Politiet fikk melding om en bil som hadde kjørt av veien på Drøbakveien ved NMBU i Ås fredag morgen.

Et vitne skal ha observert føreren løpende fra bilen. Politiet var på stedet og jobber med å komme i kontakt med føreren, skrev follopolitiet på Twitter klokken 08.57.

Klokken 10.20 forteller operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt av søket er avsluttet.

– Det er ikke noe som tyder på personskade. Men vi ønsket å komme i kontakt med fører opp mot å vurdere tilregnelighet på bakgrunn av vitneobservasjonen, sier hun.

Fredag kveld opplyser operasjonssentralen i follopolitiet at det er oppnådd kontakt med fører. Politiet har foreløpig ikke flere opplysninger enn det.

– Men hvorfor får ikke vitnet, en trailersjåfør, kontakt med politiet via det vanlige nummeret 02800?

– Jeg vil tro sjåføren har vært innenfor Oslos grenser, og der har det vært store tekniske problemer hele dagen med blant annet dette nummeret, sier vakthavende på operasjonssentralen til Amta.

– Jeg ville ikke ringe nødnummeret med en henvendelse som dette, så jeg forteller det til avisa i stedet, sier Janne Turid Engedal, som synes det var merkelig at politiet ikke tok telefonen.

– Jeg sto i krysset ovenfor og så hele hendelsen, men jeg kjører vogntog. Det begynte å bli mange personbiler bak meg, og det var tilsynelatende ingen fysisk fare med han som kjørte ut. Han viftet med armene og gestikulerte inne i kupeen. Jeg kjørte videre med vogntoget, for det var mange andre trafikanter der med små personbiler. Det var først i ettertid jeg så i avisa at politiet ville ha kontakt med føreren, sier Engedal.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags