Vil kreve bompenger i to retninger

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Oslo- og Akershuspolitikerne skal være enige om å innføre bompengeinnkreving for kjøretøyer både på vei inn og ut av hovedstaden. Det skriver VG.

Ifølge avisen skal den nye ordningen innføres i mars 2019. Prisen skal være omtrent halvparten av de nye bomsatsene; 29 kroner per passering for diesel personbil i rushtiden og 22 utenom, mens prisen for bensinbil blir henholdsvis 26 og 19. Kjører man inn og ut av byen, tilsvarer det en økning på henholdsvis 71 og 29 prosent sammenliknet med dagens priser.

De nye bomtakstene som blir nesten dobbelt så høye som dagens priser, skal etter planen gjelde fra 1. oktober, ifølge Bladet Motor. I tillegg planlegges en rekke nye bomstasjoner innenfor bygrensen, langs Ring 2.

– Vi jobber nå med å finne ut hvor disse nye bomstasjonene i Oslo skal plasseres. Målsettingen er en bedre og mer rettferdig fordeling av bompengebetalingen i Oslo, sa prosjektleder for Oslopakke 3-prosjektet i Statens vegvesen, Terje Rognlien til VG i forrige uke.

Bompengeordningen ble diskutert under det første bomtakstmøtet i Oslopakke 3-forhandlingene tirsdag. Ifølge VG kom partene imidlertid ikke helt i mål med det nye opplegget for innkreving i Oslo-ringen og i det nye indre bomsystemet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken