Årets store shoppingfest er igang, og allerede klokken kvart på seks fredag morgen åpnet dørene på Norwegian Outlet, hvor det er ventet 50.000 besøkende.

Ifølge Amtas reporter på stedet var det imidlertid mindre folk enn de siste årene som sto og ventet på å slippe inn.

Også trafikken sørover på E6 ser ut til å flyte greit. For to år siden sto det lange køer nordfra på E6 før avkjøringen til Vestby Nord.

- Jeg tror det bli et fantastisk kickoff. Lagt opp til mye kos i dag og morgendagen, sa Einar Sørland, daglig leder for Norwegian Outlet rett før åpningen.

Blant dem som var tidlig ute, er Marlen Dæhlie. Hun fikk tak i noen gensere på begrenset timestilbud, selv om hun ikke rakk fram før det var tomt:

-Taktikken var å ikke stresse så mye og håpe på å få noe. Vi fikk ingen ting, men så ser vi tre kjekke menn med mange gensere og spør pent om vi kunne få noen. De var snille og ga meg dem, sier hun.

Også kjøpesenteret på Vinterbro åpnet dørene klokken seks. Der var det godt med ledig parkeringsplass på morgenkvisten. Utenfor Drøbak City sto det bare noen få og ventet da dørene åpnet klokken syv. Til gjengjeld bød senterlederen på energipakke med yoghurt og energibar til dem som dukket opp.

På Ski storsenter ble det spilt opp til kjøpefest. Der er julegavehandelen godt igang. Også Røde Kors er hentet inn for anledninge, og de melder om rolige tilstander på senteret.

Vi følger smått og stort av det som skjer utover dagen.

Følg direkteoppdateringene her

Saken oppdateres