Det er fjorten år siden Line Evensens firma «Helt grønn» så dagens lys. Selve navnet ble valgt for å løfte tanken mot miljø, gjenbruk, bærekraft og økologisk mat – og fordi hun stadig kaster seg over prosjekter der hun føler seg helt grønn.

– Det passet godt. «Helt grønn» er ment som humor, men gir en pekepinn på hva jeg står for, sier 46-åringen.

For øvrig er navnet en betydelig underdrivelse.

Huset, hagen, utsikten . Det grønnmalte orangeriet hun har bygget i gjenbruksmaterialer huser til daglig Lines keramikkverksted og øvingsplass til en musiker. Med rustikk murvegg, lys og luft gir rommet en sakral stemning.

I kjøkkenhagen står rester av sommerens rader med jordbærplanter. En stor karpedam er i emning. Nedenfor blinker tjernet og fjorden.

Før man har trådt over dørstokken er det lett å bli grønn av misunnelse, og vi lover; det blir ikke bedre innenfor.

Interiøret er gjennomført ned til minste detalj. Likevel avslappet, uslepent, spennende. Som en herlig flørt og et varmt smil.

– Et fint interiør er balansekunst, sier Line Evensen som gjerne hjelper andre med å skape sin egen oase.

– Jeg er ikke opptatt av trender. For meg handler det mest om materialvalg og fargebruk i balanse. Farger påvirker oss like mye som musikk.

Se flere bilder fra villaen her: Et hus med hjerterom

Hun er ikke redd for å gå egne veier. En av sønnene ble født under morelltreet i hagen.

– Ikke i morelltreet, som et magasin skrev i en reportasje, ler trebarnsmoren som foruten å ta oppdrag som interiørstylist og interiørdesigner, lager kleskolleksjonen «Helt grønn», med kåper og kjoler som blant annet selges hos «Pudder» i Drøbak. Fra nettbutikken gronn.no selger hun blant annet økologiske saueskinn fra Island, samt lamper og tapeter med eksklusive merkenavn.

Nevnte vi hagedesign også? Imponerende nok er det meste helt selvlært.

– Det siste nye er badekar, benkeplater og flere typer møbler i stein fra Kina. Ting jeg tegner selv og får fraktet med båt til Norge. Jeg er utrolig glad i stein, sier damen med opprinnelse fra Toten. I ti år har hun bodd i villaen «Fredbo» på Søndre Spro.

300 kvadratmeter er stor plass. Line Evensen nyter fred og kreativ arbeidsro, men innimellom blir hun selskapssyk.

Nå klargjør hun en stor del av boligen til utleie til folk som trenger plass til bursdagsfeiringer, dåp, bryllup eller konfirmasjoner.

– Og julebord er stedet ypperlig til! Eller kurs. Vi har ikke så mange slike steder på Nesodden. Her har folk egen inngang, kjøkken og til og med et par soverom hvis noen vil overnatte. Jeg holder meg langt unna, eller bidrar hvis det trengs. Men folk skal slippe å få meg på kjøpet, framholder huseieren med et smil.

De kommende månedene åpner hun også for huskonserter. Fem konserter står på planen fra desember til mars.

– Jeg ønsker meg teater i hagen til sommeren, kunst- og håndverksmarkeder og kanskje et lite galleri? Jeg elsker liv i dette huset.