I forrige uke ble hun banket opp, denne uken ble hun nominert til gjev pris

Far og datter: Blogger Martine Halvorsen er nominert til Jenteprisen. Her  sammen med pappa Trond Halvorsen. Foto: Privat

Far og datter: Blogger Martine Halvorsen er nominert til Jenteprisen. Her sammen med pappa Trond Halvorsen. Foto: Privat

DEL

Nesoddjenta Martine Halvorsen er nominert til årets Jentepris for sin åpenhet og for å bidra til økt oppmerksomhet rundt psykisk helse:

«Hun bidrar til økt åpenhet, økt fokus på psykisk helse og tar opp så mange gode og viktige temaer. Hun har blitt et forbilde for mange og tar opp temaer som mange anser som tabu. Hun er ærlig, sårbar og ekte. Er så godt at Norge og blogg-Norge har en som henne.», heter det i nominasjonen.

– Jeg er både ydmyk og stolt over å bli nominert. Hver gang jeg skriver og formidler har jeg som mål å treffe noen. Det spiller ingen rolle om det er én eller 400 000, for så lenge én person føler at det jeg gjør gir noe, så er målet mitt nådd. Forhåpentligvis er det en av disse som følte at jeg fortjente det, og det er en stor ære, fortalte Martine selv, da hun fikk nyheten om nominasjonen.

Martines hjertesak er at alle kvinner uansett hårfarge, bakgrunn, tro eller legning skal føle seg bra nok til å være seg selv. For ikke å snakke om at de skal stå opp for seg selv og ha respekt for seg selv. 

– Kampen for jenters rettigheter er fortsatt aktuell fordi likestillingskampen ikke er over enda, og fordi alle jenter fortjener de samme mulighetene som meg. Frihet til å tenke selv, ta egne valg og bli akkurat hva/hvem man vil, sier Martine.

I fjor var både Skam og TV-serien Stuck, som gikk hos Aftenposten, nominert, men prisen gikk til slutt til Andrea Voll Voldum. Hun ble kjent sommeren 2016 da hun satte voldtekt og jenters rettssikkerhet på dagsorden, gjennom å fortelle sin egen historie. Prisen fikk hun for sitt personlige mot til å utfordre en ukultur som rammer uavhengig av kultur og region.

Jenteprisen

Plan deler ut prisen sammen med motebladet Costume på FNs jentedag 11. oktober.

Da vil de feire innsatsen som blir lagt ned for jenters rettigheter.

Jenteprisen  skal  gå til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags