For det skal ikke stikkes under en stol at Blomstermila som arrangement har hatt sine utfordringer. Men nå har en dyktig arrangørstab tatt noen grep, og årets utgave av Norges vakreste gateløp ble en skikkelig opptur.

– Det er klart vi er fornøyd. Det vil jo alltid være plass til flere løpere, men alt i alt er vi godt fornøyd, sa Arild Haugene i arrangementskomiteen.

Gode skiløpere

Mange dyktige skiløpere fra Frogn og Nesodden stilte til start på de ulike distansene. Ikke uventet var DFIs Geir Simonsen best av de lokale løperne på mila. Han ble imidlertid slått med god margin av vinnerne Jan Christian Kaltenborn og John D. Hanssen. Geir kom inn fire minutter senere, noe som allikevel holdt til en sterk 3. plass. Nesodd-gutta Martin Hansen og Kim Andre Hansen lå lenge hakk i hæl på Simonsen. De holdt ikke helt inn til mål, men fikk uansett gode plasseringer etter å ha gjennomført Blomstermila på drøye 37. minutter.

God Tina

Tina Knutsmoen (15) løp inn til en flott andreplass på femkilometeren. Det var hun fornøyd med.

– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet. Jeg satte ny bestenotering, og jeg synes det fungerte veldig bra, sa en glad Tina etter løpet.

DFIs Jenny Pedersen (14) løp også kjempegodt og ble fjerde beste jente over all på femkilometeren. Marte Pedersen, Hytteplan, vant dameklassen. Robert Hansen, også han Hytteplan, vant herreklassen. Vinnerjente på mila ble Betty Ann Bjerkreim Nilsen, som for øvrig også vant Skaubygdaløpet.

Ingen av løperne var imidlertid i nærheten av å slå de meget gode løyperekordene. Bjerkreim Nilsen løp på 37.50. Ås-løper Jorunn Rekkedals rekord på 35.21 fra 1994 står foreløpig fjellstøtt. I hvert fall til neste års Blomstermil.