Bøker hele uka

Marie(12) sitter i midten og leser for blant annet Alexander (8) og Eline (8).

Marie(12) sitter i midten og leser for blant annet Alexander (8) og Eline (8). Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Denne uka avholdes «Bokuka 2010» på alle barneskolene i Frogn. I løpet av uka vil flere kjente forfatter-fjes besøke skolene.

DEL

Hvert eneste år har skolene i Frogn bokuke i forbindelse med verdens bokdag.

Mandag morgen gikk startskuddet for årets bokuke. På Dyrløkkeåsen skole startet klasse 6B det hele med å lese for fadderbarna sine i klasse 2A på biblioteket.

– De store har lest for oss. Om krokodiller og dinosaurer, kunne Aleksander (8) fortelle. Han innrømmet at det var litt stas å være sammen med de store elevene.

Hele uka vil elevene jobbe med aktiviteter som skal styrke leseferdighetene. Samtidig skal bokuka motivere elevene til å lese og øke interessen deres for god litteratur.

De forskjellige trinnene har forskjellig opplegg, elevene vil gjennom uka blant annet bli bedre kjent med Anne-Cath. Vestly, Astrid Lindgren, Marit Nicolaisen, Roald Dahl, Jan Sverre Syvertsen og Arne Svingens bøker. Årets bokuke har nemlig temaet «fra bok til film».

Marit Nicolaisen som står bak «Svein og Rotta» kommer på forfatterbesøk til skolen i løpet av uka. Det samme gjør Arne Svingen og Jan Kåre Øien. Forfatterbesøkene blir ifølge bibliotekar på Dyrløkkeåsen skole Eva Blixrud høydepunktet i løpet av uka.

Så alt ligger ifølge Blixrud nå til rette for å få en spennende, variert og lærerik bokuke for alle elevene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags