Nå koster det like mye å bygge som å kjøpe hytte brukt

Det er nå omtrent like billig å bygge ny hytte (inklusive tomtekjøp) som å kjøpe brukt, ifølge Prognosesenteret.

Det er nå omtrent like billig å bygge ny hytte (inklusive tomtekjøp) som å kjøpe brukt, ifølge Prognosesenteret. Foto:

Kostnadspress i byggebransjen og et stort overskudd av tomter gjør det like økonomisk attraktivt å bygge hytte selv som å kjøpe brukt, ifølge Prognosesenteret.

DEL

(NETTAVISEN): – Det er helt likeverdige alternativer. Det er en helt fantastisk situasjon, sier Bjørn-Erik Øye ved Prognosesenteret.

– Prisen på snitthytta er 1,7 millioner kroner. Men i denne statistikken er det inkludert hytter med lav standard. Til sammenligning kan du bygge en bra hytte for rundt 2,5 millioner kroner, så lenge du ikke kjøper tomt midt i slalåmløypa på Hafjell, sier han.

LES OGSÅ: Nå krafser det i vegger og på loft

I 2016 ble 8.000 nye hytter påbegynt, det er et rekordhøyt antall og en av grunnene til prisutligningen.

– Det er et megastort tilbud på tomter i Norge, og prisveksten holder seg moderat. Kommunene er også mer positive, og beslutningslinjene er blitt kortere. Det virker som de lettere godkjenner hytteområder enn boligområder, sier han.

Øye mistenker imidlertid at kostnadspresset i bygg- og anleggsbransjen kan være i ferd med å endre seg, og at tomteprisene er på vei opp. Men om man vil bygge selv, har Øye en klar anbefaling for kvadratmeterprisen:

– Rundt 31.000 kroner inklusive tomt, men jeg vet det er de som klarer å bygge for lavere pris også. Folkehytta er mellom 2,5 og 3 millioner kroner og på 90 kvadratmeter, sier han.

Slik er snittprisen på boliger i Drøbak 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags