Hans kollega Fredrik Mørch Døviken ved DNB Eiendom Slemmestad bekreftet nylig utviklingen overfor Røyken og Hurum Avis, og pekte på at boligprisene i Hurum og Røyken økte mest i Buskerud i fjor.

I fjor steg boligprisene i Hurum med hele 11,2 prosent.

– Årsaken er klart at folk i Asker i økende grad kjøper bolig i både Røyken og Hurum, og dermed overføres noe av presset på boligmarkedet i Asker og Bærum hit, sier eiendomsmegler Fred Ivar Myrseth.

– Dessuten er interessen fra folk i Follo med på å presse prisene opp i Hurum, og dette vil fortsette. Det er fortsatt klart billigere på Hurum enn i Drøbak, sier han.

– Allerede da Oslofjordtunnelen åpnet ved tusenårsskiftet merket vi at en del folk på Follo-siden så poenget med lave boligpriser og kort reisetid, sier Myrseth, og legger til at interessen fra folk i Follo har økt jevnt opp gjennom årene.

– Det er ikke veldig høye tall, men det er en del som har latt seg friste av muligheten for å selge enebolig i Drøbak til høy pris, kjøpe leilighet til betydelig lavere pris på Hurum og bruke differansen på det man har lyst til, kanskje en fritidsbolig, sier Myrseth.

Han tror mange i Drøbak vil bli overrasket hvis de sammenligner reisetiden mellom rundkjøringen på Måna og Sætre med reisetiden fra den samme rundkjøringen og ned til Drøbak sentrum.