- 90 prosent av handlingen foregår på Nesodden, sier Tonje Gjevon, som er leder for The Hungry Hearts, som lager fimen i samarbeid med to indiske fimprodusenter.

- Dette er et eksperiment mellom aktører fra komersielle Bollywood -verdens nest største filmindustri - og en performancegruppe fra det marginale samtidskunstfeltet i Norge, sier hun.

Gjevon, som bor på Nesodden, er med i alle ledd av produksjonen, som skuespiller, regisør og produsent. Filmcrewet har vært i Norge tidligere og utifra sine erfaringer lagt handlingen til Nesodden.

- I Norge har vi veldig variert natur med alle årstidene, og for dem er det eksotisk. Film er visuellt, så det er gøy at vi får vist fram naturen her hjemme, sier hun.

Filmen, Dunno Y 2, er en kjærlighetshistorie mellom to menn: Ashley fra India og Aryan fra Pakistan.

- Dette møtet er ekstra konfliktfylt da forholdet mellom India og Pakistan i realiteten er svært spent. Ashley er utstøtt av sin familie fordi han har valgt å være åpen om sin homofile legning. Han har bodd rundt omkring i Europa. I filmen bor han på Nesodden og jobber som "sexworker", altså en som selger sex til menn, sier Gjevon.

Aryan er forlovet med Aisha, en pakistansk kvinne, som kommer til Norge til familiens hytte på Nesodden før de to skal gifte seg. Aryan er homofil og ønsker å ha sex med en mann før han gifter seg med Aisha, og derfor tar han en tur innom Herkules sauna i Oslo.

- Her treffer han Ashley for første gang. Senere på kvelden møtes Arien og Ashley på London, en homsebar i Oslo, og Aryan leier Ashley for tre dager. Da blir de forelsket, forklarer Gjevon.

Filmen følger Ashley og Aryans følelser - og de realietetene og forventningene de står overfor. Personlig ansvar, valg, den enkeltes sårbarhet, forhold til famile og tradisjoner hoper seg opp og fører med seg konflikter, konfrontasjoner og handling.

- I India er det tradisjon at far eller eldste sønn finner ektefelle til familiens unge. Dette er problematisk, spesielt for homofile. Familien og slektens forventninger til det enkelte familiemedlem preger også filmens indiske og pakistanske karakterer. Møtet mellom den indiske, pakistanske og norske kulturen byr på en blanding av drama, komiske øyeblikk, sjokk og undring. I disse møtene synliggjøres også hvordan ulike tradisjoner, kulturer og samfunn påvirker enkeltindividens muligheter og valg, sier Gjevon.

Hun håper filmen vil bidra til å skape debatt om de vanskelige temaene.

- Det er tre år siden det ble avkriminalisert å være homofil i India, og å være åpent homofil der medfører dessverre fortsatt konsekvenser. Man blir utstøtt av famile og slekt og risikerer å miste jobben om man er åpen om sin seksuelle legning. Men med filmer som Dunno Y åpnes det opp litt mer. Det skapes nye bilder, økt forståelse og kunnskap - og i kjølevannet av dette forhåpentligvis en mer tolerant kultur overfor homofile. Samarbeidet om Dunno Y 2 er derfor også et politisk prosjekt, et prosjekt som vil vekke debatt og bidra til kunnskap omkring hvordan andre kulturer enn den indiske forholder seg til homofili og valg av ektefelle/livspartner, men også til kvinne –og mannsrollen både på film og i de ulike kulturene, sier hun.

Inda har en befokning på over 1,2 milliarder mennesker, og Gjevon håper filmens budskap vil nå ut til mange indiere.

- Alle indere ser Bollywoodfilmer, og det betyr at man kan nå frem med sitt budskap til svært mange mennesker om man inngår i en Bollywoodproduksjon.