Buchardt takket for seg

Av
Artikkelen er over 14 år gammel
DEL

Badeanlegg på 25 meter, Parkeringsanlegg under jorda, og kultursal med plass til 400 mennesker. Anlegget måtte ikke være tett, sett fra sjøen, og terminalen som Statens vegvesen skal bygge, skulle ha "forkjørsrett". Alt dette var sammenfattet i prosjektet som Arthur Buchardt presenterte for formannskapets medlemmer for to uker siden, og som også har vært vist i Amta. Reaksjonene har ikke uteblitt. Og Buchardts magefølelse førte til at han, etter en løpetur på Brønnøya forleden, bestemte seg. Han ville heller ha tid til flere løpeturer enn å reise mange turer over til Nesodden. Han sa til seg selv: Dette gidder jeg ikke.

– Jeg har bare brukt et par hundre tusen på dette. Men når jeg opplever at folk får seg presentert en helhet, og ikke tåler den, tar jeg det til etterretning. Når sannsynligheten for å nå fram synes liten, løper jeg heller videre. Jeg har penger nok, sa Buchardt.

Hvem ringte først?

Men selv om det etter få minutter ble avklart at noen Buchardt-utbygging ikke kommer til å skje på brygga, var det mange som hadde spørsmål. Hvem hadde tatt kontakt først, Buchardt eller Nesodden-ordføreren?

Arthur Buchardt opplyste følgende:– For et par-tre år siden var det snakk om å etablere et Frank Widerberg-galleri. Da ringte jeg ordfører Holm og spurte:Hva om vi la det til Nesodden? Det skjedde ikke noe mer. Men i fjor høst ringte ordføreren til meg og spurte om vi kunne ta opp ballen igjen. Gruppeledere for partiene og formannskapets medlemmer ble orientert. Fra dag en var det klart at dette måtte skje i full offentlighet, understreket Buchardt.

Johannes Moe var ikke så lite spydig, da han mintes en søndag for noen år siden, da han så Christian Hintze Holm demonstrere hvor høye Ragnar Evensens planlagte blokker ville bli, i forrige runde.

– Og vi bet på, og stemte mot Ragnar Evensen-prosjektet. Jeg vil bare minne om hvilken rolle Christian Hintze Holm har spilt når det gjelder utviklingen på Tangen brygge. Han er ordfører for hele Nesodden. Ordfører for Nesoddtangen brygge er nå herr Buchardt, sa Moe. Han hadde sett NRK-programmet om Buchardts fjellutbygging, "der han ville bygge Autobahn helt opp i Jotunheimen". Han ville vite hva ordføreren personlig mente om Buchardts Tangen-forslag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags