La deg ikke lure av ordfører Wickholm

Av
DEL

LeserbrevOrdfører Wickholm fra Arbeiderpartiet har i artikler delt sine tilsynelatende velmente visjoner for Nesodden, men bak de generelle vendingene og svulstige formuleringene, er det mye som bør skremme alle som ønsker å bevare Nesoddens særpreg. Bak fasaden er Wickholm en liberal Ap-politiker som mer enn gjerne fronter ren Høyrepolitikk, og spesielt tydelig blir det i forhold til boligutbygging.

Wickholm skal ha honnør for å innrømme at Nesodden, under hans forgjenger Nina Sandberg fra Arbeiderpartiet, var preget av "klattmessig, lite planmessig utbygging hvor skoler, barnehager, veier ikke alltid var en del av planen." Takk for at du endelig bekrefter det mange i årevis har blitt æreskjelt for å hevde!

Dessverre er det liten grunn til å tro at noe blir bedre under Wickholm. I kommuneplanen legges det opp til 150 nye boliger i året, men kommunen selv innrømmer at det ikke ligger inne noen mekanismer for å hindre at dette tallet blir høyere. Tvert imot, bare ved å studere de byggeprosjektene som pr. dags dato er på vei gjennom administrasjonen er det åpenbart at dette tallet vil øke. Wickholm hevder at det vil komme 60 nye boliger i året på Tangen, og 60 på Fagerstrand. Allerede dette er høye tall på begrensede arealer, men det er altså ingen ting som forhindrer at tallene kan bli mye høyere! Vi har alle hørt om monsterprosjektene som planlegges på Fagerstrand Brygge og på Skoklefallsletta, som alene kan gi opp mot 1500 nye boenheter!

Wickholm er også frekk nok til å hevde at de skal "ta vare på grøntområder og 100-metersskoger".

Jaså, hvordan da? Ved å ta bilde av dem før de bygges ned? Bergerskogen skal bygges ned. På Skoklefall skal de både bygge ned grøntområder og ta av marka. På Fjellstrand og på Fagerstrand tromles skogen ned for å gi plass til boliger. Lista kan gjøres lang, og det skjer på Wickholms vakt.

Vannsituasjonen på Nesodden er i krise. Kommunalt vann rasjoneres, og private brønner går tomme. Wickholms svar? Å skru opp prisene, og straffe folk flest for kommunens mangler. Og så skal ytterligere flere tusen mennesker tilknyttes kommunalt vann? Noen som tror Wickholm har et godt svar på denne utfordringen?

Da har jeg ikke engang nevnt allerede overfylte busser, manglende parkeringsplasser, trange veier, behov for skoleplasser, barnehageplasser og eldrehjem. Eller at prosjektene som planlegges ikke har et snev av sosial profil.

Jeg oppfordrer alle til å si et rungende NEI til at Wickholm og hans politiske tvilling Erik Adland får rasere Nesodden!

Geir Brandstadmoen

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags