- Over hele Drøbak og Frogn ligger det skiutstyr i kjellere eller på loft, som ikke lenger blir brukt. Dette utstyret vil vi ha, slik at enda flere av våre barn og unge kan delta i skigleden, sier Erik Solberg i DFIs skigruppe.

- Denne vinteren arrangerer vi for 15. år på rad bruktmarked sammen med SpareBank 1 og Norges Skiforbund langrenn. Bruktmarkedet er et nødvendig initiativ for å øke tilgjengeligheten på skiutstyr, og gi flere barn og unge i Frogn og Drøbak muligheten til å ta del i skigleden. Oppmøtet under tidligere års arrangementer er et godt og synlig bevis på dette, sier Solberg.

La heller de ubrukte skiene glede barn

Nordmenn sitter på brukt utstyr til flere hundre millioner kroner, som de ikke lenger bruker. Samtidig vet man at økonomi og høye kostnader, for noen familier, er en barriere for at barna får delta i organisert idrett.

- Da er det rett og slett sørgelig å tenke på alle de parene med ski, støvler og staver som står og støver bort på loft og i kjellere, som heller kunne gitt ny glede til andre. Resultatet blir at mange barn, og voksne, blir sittende hjemme når vennene er ute i skiløypa. Sånn vil ikke vi ha det i DFI Skigruppa, sier Erik Solberg.

Brukt utstyr er en døråpner for mange

- I år har vi et håp om at enda flere tar en tur i ned kjelleren, ut i garasjen eller opp på loftet for å hente fram det de ikke lenger bruker. Vi håper alle som har vokst fra skidressen sin, som fikk nye staver til jul i fjor, eller ikke har brukt for tre typer skøyteski kommer innom Seiersten Ungdomsskole den 9. og 10. november og selger det de har til overs.

- Da tjener du litt på å selge brukt utstyr, og andre får mulighet til å komme seg ut i skiløypa.

- I tillegg til at vi selger alt av skiutstyr tar vi også i mot masse annet idrettutstyr. Du kan få kjøpt skøyter, hjelmer, sykler og mye annet. Alt må være rengjort før innlevering. Vi er imidlertid ikke noe loppemarked, så vi tar ikke imot superundertøy, sokker, luer og lignende sier den tidligere lederen i skigruppa.

 

Bildeserie

Se hvem som var på bruktmarked hos NIF og DFI 2017

Brukt kan være like bra som nytt

- Vi er heller ikke kresne. Er du usikker på om skiene er av for dårlig kvalitet, eller tviler på at noen vil ha glede av det ti år gamle snøbrettet ditt, så ta en prat med oss. Brukt utstyr kan være vel så bra som nytt, og mye er gjort med litt kyndig sliping eller annen pleie.

- For mange er brukt utstyr en døråpner, enten det er til å lære seg å stå på ski, teste ut en idrett for første gang, eller å komme seg over dørstokkmila og ut i løypa. Det viktigste er å oppleve glede og mestring, og da er pris, modell og design uvesentlig.

- 10. november er det duket for nytt Bruktmarked i Aulaen på Seiersten Ungdomsskole, og vi håper vi ser dere der. Vi håper dette blir året der alle som vil, får tak i utstyret de trenger eller ønsker seg, sier en optimistisk Erik Solberg i DFI Ski