Nå blir det gøy på landet

Lokale krydderier: Morten Ernø og Seppo Dyrseth har en egen krydderserie som de krydrer hamburgeren med. Arkivfoto: Steinar knudsen

Lokale krydderier: Morten Ernø og Seppo Dyrseth har en egen krydderserie som de krydrer hamburgeren med. Arkivfoto: Steinar knudsen

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Stemningen kommer til å stå i taket på Digerud grendehus lørdag, forteller Morten Waibel Ernø til Amta.

Lørdag 20. august blir det tradisjonen tro marked med masse aktiviteter og leker for barna. Det blir også miniloppemarked og som vanlig trengs det lopper.

– Miniloppisen gir oss kjærkomne kroner til driften av eiendommen og inntektene her avhenger selvfølgelig av hvor mye lopper vi får inn, sier Morten Ernø.

– Men den viktigste inntektskilden på markedet er nok kafeteriaen og salg av hjemmelagede hamburgere og pølser. Som mange kanskje vet har vi vår egen krydderserie som vi krydrer hamburgeren med, forteller Ernø.

I tillegg til miniloppis blir det luftgeværskyting, kalver, griser og andre dyr som barna kan besøke, sukkerspinn og iskrem, hjemmebakte kaker og andre bakervarer.

Les også: Egil Olsen med konsert på Brevikdagen

Nytt tak

Alle inntektene skal i år gå til taket på uthuset. Hele taket på grendehuset ble skiftet for et par år siden, men nå er det taket på uthuset som står for tur.

– Vi forsøker å redde det gamle uthuset, for her har vi planer for masse hyggelige aktiviteter i tiden som komme, sier Ernø.

Den beste vaffelen

– Og i år har dere planer om å finne den beste vaffelen?

– Ja, i år inviterer vi alle til å være med og konkurrere om å lage distriktets beste vaffel! Hvis du synes at din vaffel er ekstra god og du har lyst til å dele oppskriften med oss, så meld deg på via grendestuas hjemmesider eller Facebook-sider. Forutsetningen for å kunne konkurrere er at du har en oppskrift som er målbar. Det holder altså ikke med «en slump av det og en dash av det» … for denne oppskriften skal få æren av å bli Digeruds offisielle vaffel hver gang vi har åpen kafé. Oppskriften vil bli hengt opp på kjøkkenet på grendestua og så vanker det selvfølgelig en liten vinnergave i tillegg, sier Ernø.

Les også: Småbarnsfamilie startet mottrend til tidlig barnehagestart

Mye aktivitet

– Det er tydeligvis mye aktivitet på Digerud?

– Ja, i de senere årene har det skjedd mye rundt grendestua. Nytt i år er at vi har nye leietakere i 2. etasje som vi håper og tror vil påvirke utviklingen av stedet som utleielokaler, og at man kan leie lokaler til en hyggelig pris, bestille eller ta med mat. Dette er spennende avslutter Ernø og ønsker velkommen til et koselig familiemarked lørdag. Det håper vi kan bli en tradisjon, nå er det tredje gangen vi inviterer til «Gøy på landet».

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.