De liker seg tydeligvis godt haiene hos Drøbak akvarium. Nå er nok en hai kommet ut av egget.

– Jeg oppdaget en dag at det var en liten tass som sloss for å komme ut av egget sitt, forklarer Klaus Bareksten ved Drøbak akvarium. Haien er av arten småflekket rødhai, og det finnes ganske mye av den i Oslofjorden.

Da haien ble født måtte Bareksten begynne jobben med å venne den nyfødte til kaldere vann.
– Den ble tatt opp med håv og jeg måtte gradvis gi kaldere vann. Noen godbiter måtte den også få, forteller Klaus. Godbitene de små haiene får er mosede reker.

 

Baby-akvarie

Da haien så ut til å klare overgangen til kaldere vann og den hadde fått i seg litt mat, ble den flyttet over til et akvarie med flere haibabyer.
– De eldste av disse er født i desember, forteller akvariebestyreren og henter et glass med noen mosede reker. Alt som er hos Drøbak akvarie er fra Oslofjorden, slik er det også med rekene.

 

Reker

–Ja, disse er fanget i Drøbaksundet, ler Klaus mens ham stikker skjeen med litt mat ned i akvariet. Og da blir det liv. De småhaiene tar tak i rekebitene og rister på hodet slik en stor hai ville gjort med sitt bytte.

 

To kilo

Småflekket rødhai kan sees på grunt vann, men lever helt ned til 110 meters dyp. De kan bli opp til en meter lange og de største kan veie så mye som to kilo.

Mamma og pappa rødhai lever i et eget akvarie, der de ser ut til å trives. – De krever litt ekstra stell disse babyene. Vi mater dem hver dag og sjekker hele tiden at det er nok oksygen i vannet, avslutter Bareksten.