Drøbak Gospel bryter "lydmuren"

Artist og cellist Paulin Voss og solist Hans Esben Gihle fra Oslo Gospel Choir stiller gratis på «den siste store dugnaden» for kirkens nye lydanlegg og mandag var det øvelse. Til v. dirigent Svanhild Moen Refvik og gospelkoret som gleder seg.

Artist og cellist Paulin Voss og solist Hans Esben Gihle fra Oslo Gospel Choir stiller gratis på «den siste store dugnaden» for kirkens nye lydanlegg og mandag var det øvelse. Til v. dirigent Svanhild Moen Refvik og gospelkoret som gleder seg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Supersolist Hans Esben Gihle og artist Paulin Voss stiller opp gratis på lørdagens storkonsert, i siste innspurt for nytt lydanlegg.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hans Esben Gihle er kjent som gjøgler på sommerrevy i Drøbak to år på rad, korist i Grand Prix og ikke minst som en av Oslo Gospel Choir’s mest rutinerte og beste solister. Da skuespiller og sanger Siv Klynderud spurte sin gamle kollega fra bakgården Hos Hanna om han ville gjøre en innsats for Drøbak kirkes nye lydanlegg, svarte den trivelige totningen ja på rappen. Også Klynderud synger på den store gospelkvelden lørdag.

– At artistene stiller gratis er bare fantastisk og noe vi er dypt takknemlige for. Nå håper vi å fylle kirken til siste benkerad. Ja, drømmen er ståplasser, sier dugnadssjef Eivind Smith. Siden mars har han stått i bresjen for korets innsamling til nytt lydanlegg. Auksjon på torget, salg av lydaksjer og en rekke søknader har fått kronene til å rulle inn. Nå er 290.600 kroner på konto, mens målet er 330.000 kroner.

– Fyller vi kirken med 200 mennesker som betaler 200 kroner hver, er vi i mål og kan bestille anlegget på mandag, sier Smith og innrømmer at han nå står og sparker i grusen og synes det skal bli godt å snart komme i mål.

Hans Esben Gihle, Siv Klynderud og Paulin Voss vil både synge noe sammen med koret, med hverandre og hver for seg. Foruten gospel blir det jazz, pop og ballader. Også sprudlende sangere i Drøbak og Frogn Soul Children blir med på konserten. Et solonummer kommer også fra Tuva Pavels Smith (16) fra Drøbak som neste søndag synger på årets Hjertefred-arrangement i Oslo.Har blitt et stort kor Drøbak Gospel har startet høsten med ny giv. Drøyt tjue sangere har blitt til nærmere femti og Svanhild Moen Refvik har nok å gjøre som dirigent og inspirator.

– Dette blir en annerledes «happy hour», en strålende start på lørdagskvelden. Ta med venner og kjente, lokker Eivind Smith og legger til at nå som Drøbaks vakre kirke pusses og restaureres, er det flott timing med nytt lydanlegg. Går alt etter planen er gaven fra Drøbak Gospel på plass før jul.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags