– Dette bandet gir garantert god stemning når de nok en gang fyller Sjøtorget

- Loveshack kommer med hele 80-talls repertoaret og gir vårt publikum nøyaktig den stemningen vi i festivalen jobber for, sier festivalsjef Terje Evensen. Foto: Tor-Arne Dunderholen

- Loveshack kommer med hele 80-talls repertoaret og gir vårt publikum nøyaktig den stemningen vi i festivalen jobber for, sier festivalsjef Terje Evensen. Foto: Tor-Arne Dunderholen

– Det er ikke å komme utenom at det første bandet vi slipper for festivalen i 2020 er å regne som en tradisjon for oss, forteller festivalsjef Terje Evensen hos Drøbak Havnefestival.

DEL

Bandet han sikter til har stor fanskare i Drøbak, de har tidligere fylt både Drøbak torg og Sjøtorget, og de er regnet som et av landets beste partyband. Bandet han sikter til er Loveshack.

– Tradisjoner er til for å startes, smiler Evensen som altså har booket inn Loveshack for tredje året på rad.

– Det kommer alltid masse folk når de spiller. Derfor tenkte vi at hvis vi hyrer dem inn allerede nå, kan det være et godt julegavetips. Hver gang jeg har sett dem, har stemningen vært helt knall. Dessuten passer de jo perfekt inn under festivalens motto «Feelgood og gode rytmer ved sjøen».

Det er få festivaler som tør bokke samme band år etter år. Loveshack er unntaket som bekrefter regelen.

– De kommer med hele 80-talls-repertoaret og gir vårt publikum nøyaktig den stemningen vi i festivalen jobber for.

– Det kommer alltid masse folk når de spiller. Derfor tenkte vi at hvis vi hyrer dem inn allerede nå, kan det være et godt julegavetips, sier festivalsjef Terje Evensen.

– Det kommer alltid masse folk når de spiller. Derfor tenkte vi at hvis vi hyrer dem inn allerede nå, kan det være et godt julegavetips, sier festivalsjef Terje Evensen. Foto:

Målet: Best mulig festival

– Når vi snakker om dere som jobber med Havnefestivalen, kommer vi ikke utenom at dette er en festival i frivillighetens navn. Dere er et styre som jobber med festivalen gjennom hele året og i dagene før, under, og etter festivalen, er det over hundre frivillige i sving. Kun for å skape liv i Drøbak.

– Vi er mange, men skal vi gjennomføre en så stor festival best mulig vis, trenger vi så mange. En sak er de timene festivalen er åpen for publikum. Men først skal hele området rigges opp, sikkerhet, barer og scene skal på plass. Hvor mange frivillig-timer som blir lagt ned, har jeg ikke regnet på. Det dreier som flere tusen timer samlet sett. I arrangementskomiteen har vi flere med forskjellig lederansvar for sine grupper. Vi er forskjellige alle sammen, derfor utnytter vi også hverandres styrker. Men alle jobber vi mot samme mål.

Avbryter ferien for Havnefestivalen

– For det første, all honnør til arrangører som tør å satse på levende musikk. Slik som Havnefestivalen gjør, begynner Loveshack’s bassist Aslak J. Johansen. Denne sommeren vil han og resten av bandet nok en gang stille på Sjøtorget under Drøbak Havnefestival for å skape god stemning.

– Dette blir tredje året hos Havnefestivalen. Vi har gode erfaringer med å komme tilbake til steder vi har spilt tidligere. Øverst på lista troner nok Hemsedal. Der har vi spilt hele 17 ganger, og vi har spilt 12 ganger på Lillestrøm byfest. Vi jobber jo for rebokking, så noe rett må vi gjøre, smiler Johansen.

Kort vei til jobben

– At vi spiller under Havnefestivalen er en god tradisjon, selv om alle i bandet må avbryte ferien for å dra til Drøbak, er det noe alle i bandet gleder seg til, og noe alle er innstilt på. For min del er det helt topp med en spillejobb på Sjøtorget. De andre i bandet må tross alt reise til Drøbak, mens jeg kan ta bussen hjemmefra på Heer.

– Når dere går på scenen, forandrer stemningen seg fra lett skravling blant publikum, til at det nærmest eksploderer foran scenen. Dette må du forklare.

– 80-tallet var et melodisk tiår, som jeg tror for mange sluttet litt for brått da grungen gjorde sitt inntog. Når vi da kan tilby et gjenhør med låter, tror jeg det for mange blir 90 bekymringsløse minutter med låter «alle» kan tekstene til.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags