I helgen gjennomgikk fire speidere fra Drøbak/Frogn speidergruppe en noe spesiell opptaksprøve.

Sammen med 20 andre speidere fra Bjørnemyr-speiderne og resten av Follo skulle de gå fra Grua på Lunner til Skar i Maridalen, seks mil tvers gjennom hele Nordmarka. Dette gjør de helt frivillig, for å bli tatt opp i Follospeidernes mest eksklusive speidertropp. Slikt blir det gnagsår og støle bein av.

– Det har blitt noen gnagsår mellom tærne, sier Karoline Digre.

Sammen med speiderne Lilja Sæbø, Per-Eivind Hansen Hagen og Amalie Digre har hun fullført den 13. Follotroppen, som er en noe spesiell tropp i Follo speiderkrets. Den har blitt arrangert hvert annet år siden 1984, og deltakerne må være mellom 14 og 16 år for å kunne bli tatt opp.

Årets utgave var preget av langt mer vær enn mange av de tidligere turene.

– Jeg tror vi har opplevd alle typer nedbør som det overhodet er mulig å oppleve, sier Lilja, som vasset i vann flere kilometer på stiene i skogene nord for Oslo.

Underveis måtte de også fordype seg og finne ut mest mulig om et historisk sted i Marka.

Samarbeid, planlegging, sterk vilje og generelle speiderkunnskaper som førstehjelp og orientering er helt nødvendige for en slik tur.

– Vi gikk en mil fredag, to mil lørdag og tre mil søndag, sier Per Eivind Hansen Hagen, som innrømmer at de nok har rotet litt med kartet underveis. Overnatting skjedde under en presenning mellom granleggene.

Alle innrømmer at det er deilig å komme hjem til sivilisasjonen.

– Jeg spiser alt jeg kommer over, avslutter Lilja før sen middag og en god og velfortjent dusj venter.

Hva gjør man ikke for et medlemskap i Speider-Follos mest eksklusive tropp.