17. mai er en dag vi skal slå skikkelig på stortromma og diske opp med noe ekstra godt, få på finstasen og synge til stemmen ikke bærer mer. Men hva skal vi servere, hva skal vi ha på oss - og, ikke mist, hvordan var nå teksten til «Ja, vi elsker» igjen?

Google-statistikken avslører at dette er noe mange lurer på.

– Jeg er generelt ikke mye på nettet, men den siste uken har jeg blant annet søkt på kakeoppskrifter jeg kan bruke til 17. mai, sier Elma Sulic (34), fra Sogsti.

Sjekk årets 17. mai program i Frogn og på Nesodden.

Inspirasjon

Og det er hun ikke alene om. På topp ti-lista over google-søk i forbindelse med 17. mai troner nemlig «17. mai-kake».

Andre ønsker inspirasjon til 17. mai-frokost, 17. mai-tale og 17. mai-kjole.

– Jeg har også søkt etter barneklær, sier Sulic og ser på de to små som står og vifter med hver sin bunke russekort.

For barna bryr seg ikke så mye om oppskrifter, taler og kjoler. For dem er det de russekort som står øverst på lista.

– Se på alle kortene jeg har fått, sier Ella Johannessen (6). Og lillebror Frantz (3) skal ikke være noe dårligere, og påpeker at han faktisk har like mange.

Googler nasjonalsangen

17. mai-programmet for familien består av barnehagefest og grilling med venner, og dagen etter er det bursdagsfeiring for Frantz, som blir 4 år.

Google-statistikken avslører at det også utenfor Norge er interesse for 17. mai. Romania dukker for eksempel noe overraskede opp på en 4. fjerdeplass over landene utenfor Norge som søker på 17. mai. På 1. plass ligger vår nabo Danmark.

I fjor måtte også en rekke nordmenn ta Google til hjelp på nasjonaldagen for å finne teksten til «Ja, vi elsker dette landet». Om en lignende trend inntreffer i år gjenstår å se.

Husker du ikke hele teksten til «Ja, vi elsker»? Da kan du øve deg på alle versene her.