Dette sier Anita på Hagesenteret at du må gjøre for å få krokus og tulipaner til å blomstre på våren

BLOMSTERRLØK: Ruth Kristine Lund er innom for å se hva Anita Dahl hos Drøbak Hagesenter har av blomsterløk. FOTO: Ole Jonny Johansen

BLOMSTERRLØK: Ruth Kristine Lund er innom for å se hva Anita Dahl hos Drøbak Hagesenter har av blomsterløk. FOTO: Ole Jonny Johansen

Artikkelen er over 2 år gammel

Drømmer du om tulipaner eller flotte krokus til våren, må du komme i gang med å plante høstløk.

DEL

Ved Drøbak Hagesenter i Storgata  bekrefter Anita Dahl er tiden nå er inne for plante høstløk, som formodentlig springer ut i full blomst til våren.

Så dypt må du plante

- Det finnes mange forskjellige slag med høstløk som kan plantes nå. Nevnes kan  tulipaner, pinseliljer, påskeliljer, krokus, sneklokker og perleblomst.

- Det er en tommelfingerregel som sier at løken skal plantes tre ganger løkens størrelse ned i bakken. Et annet godt tips er  å ha på litt kugjødselkompost. Denne komposten gjør at  at jorda varmes som igjen fører til at  løken du planter nå får næring neste år, sier Anita Torp.

Vekk med sommerblomstene

Amta møter på  anleggsgartner Anette Alm i Frogn kommune, som er i ferd med å få vekk sommerblomstene fra blomsterpottene på torget.

- Nå er det klart for løksetting, blant annet tulipaner og påskeliljer som vi skal se mer til på våren, sier Alm.

Det er slett ikke bare på torget i Drøbak Alm skal rydde vekk sommerblomstene. Det skal også ryddes vekk sommerblomster ved rådhuset og i flere gater i Drøbak, samt i båthavna, melder Alm.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags