Fagmøbler i Drøbak snakker nye trender – nå skal sofaen gjerne være gul eller oransje!

FORNØYD: Cathrin Skålevik forteller om bra omsetningsøkning det siste året. FOTO: Ole Jonny Johansen

FORNØYD: Cathrin Skålevik forteller om bra omsetningsøkning det siste året. FOTO: Ole Jonny Johansen

Fagmøbler i Drøbak, og butikksjef Cathrin Skålevik, snakker om de nye trendene når det gjelder fargevalg på møbler.

DEL

- Ja, vi ser at folk vil ha mer farge på møblene de kjøper. Lenge har folk kjøpt sofaer i grått og beige. Nå går de ikke av veien for å handle ei sofagruppe i oransje eller gult, forteller Skålevik.

Feirer 20-årsjubileum

I 20 år til sommeren har Fagmøbler i Drøbak holdt det gående. Stein Jørgensen er daglig leder og hovedeier. Med på eiersiden  er også Ole Martin Gunnerud, som jobber som selger hos Fagmøbler på Dyrløkke i tillegg til Geir Hareide.

- Der morsomme her er jo at jeg er butikksjef. Gutta får høre på hva jeg har å si, gliser Cathrin Skålevik som nettopp har flyttet til Drøbak. Samme Skålevik hadde lite eller ingen erfaring fra møbelbransjen før hun havnet hos Fagmøbler i Drøbak.

- Nei, jeg har jobbet for Massai som selger dameklær, i tillegg til at jeg har arbeidserfaring fra Triumph og Hennes og Mauritz, sier Skålevik.

FARGER: Selger Ole Martin Gullerud og Cathrin Skålevik snakker om nye trender i møbelbransjen. FOTO: Ole Jonny Johansen

FARGER: Selger Ole Martin Gullerud og Cathrin Skålevik snakker om nye trender i møbelbransjen. FOTO: Ole Jonny Johansen Foto:

- Følg trenden, sats på farger

Fagmøbler i Drøbak omsatte i fjor for ca. 17 millioner kroner, og økte omsetningen med ni prosent sammenlignet med året før.

- Det er vi godt fornøyd med, vi fire som jobber her, sier Cathrin Skålevik.

- Men du nevnte nye trender når det gjelder møbler?

- Ja, som jeg har nevnt vil kundene nå her møbler med farger, og gjerne i velour. Dette gjelder også den yngre kjøpegruppen. Rust-farge er blant annet blitt populært.

- Er det nye trender også når det gjelder spisestuer, bord og stoler?

- Ja, det er faktisk det. Det er blitt langt mer vanlig at folk kjøper hvitoljete eikemøbler både i sisestuer og salongbord. Folk som kjøper reoler, kanskje i jern, kan velge sort farge. Minimalistisk stil er også på moten. Så er det blitt populært å kjøpe småbord og pyntebord, forteller Cathrin Skålevik.

- Mange av kundene kommer fra Oslo

Butikksjefen hos Fagmøbler skryter av nettsiden hvor det er mulig å handle det man måtte ønske.

- Mange gjør det for så å komme hit for å se på fargeprøvene, sier Skålevik, som legger til at Fagmøbler i Drøbak er en fullsortements møbelbutikk med noen interiørartikler.

- Det siste kan folk forøvrig bestiller her oss oss om ønskelig.

- Dere har en stor sengeavdelingen også?

- Absolutt. Du kan se selv, en egen avdeling med masse utstillingsmodeller av senger.

- Er leverandørene deres norske?

- Ja, vi har flere norske leverandører, men må legge til at vi handler møbler fra leverandører i mange land. Og om jeg får si det i Amta; - Vi er kjent for å ha kvalitetsmøbler, sier Cathrin Skålevik.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags