Disse hadde signingsferd i Drøbak med ny bil verdt 1,4 millioner

Fornøyd: Kathrine Karlsen og Marius Leirbakken kjente det kilte i magen da de så den nye bilen for første gang på tirsdag.Alle foto: Ole Jonny Johansen

Fornøyd: Kathrine Karlsen og Marius Leirbakken kjente det kilte i magen da de så den nye bilen for første gang på tirsdag.Alle foto: Ole Jonny Johansen

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Ikke til å tro at dette er vår bil, sier Katrine Karlsen og Marius Leirbakken fra Drøbak.

Amta er med til Andresen Bil a/s i Ski der Frogn kommune skal hente ut en flunkende ny Mercedes Sprinter til den nette sum av 1,4 millioner kroner.

Det er den såkalte U2 som får bilen. U2 er kortformen for enhet for Utvikling, tilrettelegging og omsorg i Frogn kommune. En avdeling der Therese Iren Steen Johansen er enhetsleder.

Mange brukere

Det er gjennom et kommunestyrevedtak som gjør det mulig for enheten der Therese Iren Steen Johansen er leder at det nå kjøpes inn en etterlengtet bruksbil.

– Men skal få glede av denne bilen., som har plass til åtte passasjerer. Det er egen rampe bak på bilen som rullestolbrukere kan benytte, forteller Therese Iren Steen Johansen.

Katrine Karlsen (f.v.), Marius Leirbakken, Therese Iren Steen Johansen og Fay Rygge foran bilen de nå har fått.

Katrine Karlsen (f.v.), Marius Leirbakken, Therese Iren Steen Johansen og Fay Rygge foran bilen de nå har fått.

– Hvem er det som kan bruke bilen?

– Det er beboere og ansatte ved tre omsorgsboliger i kommunen. De som jobber ved to dagtilbud kan også få glede av denne flotte bilen. Videre står bilen til disposisjon for de to dagtilbudene vi har i Frogn.

– Støttekontakter kan også bruke denne flotte bilen etter behov, sier Steen Johansen.

– Jeg vil benytte anledning til å takke Frogn kommune for at de har bevilget penger til bilen, sier Steen Johansen.

– Flott å kjøre

Det er først og fremst dagsentrene som skal få nytte godt av bilen. Men de andre avdelingene vil kunne få tilgang til den på kveld og helg.

– U2 er en stor enhet i Frogn kommune, så jeg regner med at vi vil få mye glede av vår nye Mercedes sprinter, sier Therese Iren Steen Johansen til Akershus Amtstidende.

Fay Rygge fra Frogn kommune ble vist bilen av selger Krister Taasaasen.

Fay Rygge fra Frogn kommune ble vist bilen av selger Krister Taasaasen.

– Du kjørte transporteren fra Ski og til Drøbak. Hvordan føltes det?

– Det er en stor bil, men veldig god å kjøre. Vi hadde tirsdag en signingsferd gjennom Frogn der vi var innom de forskjellige stedene som nå får mulighet til å bruke bilen.

Ny verden

Katrine Karlsen og Marius Leirbakken er to som ser fram til de kan får kjøre rundt med den nye bilen.

– Nå åpner en ny verden seg. Jeg kjenner det kiler i magen med tanke på at vi skal kjøre rundt i denne flotte bilen, sier Katrine Karlsen til Amta.

Redusert pris

I utgangspunktet koster bilen som nå blant andre Katrine Karlsen og Marius Leirbakken skal få glede av den nette sum av 1,4 millioner kroner.

Frogn kommune slipper imidlertid billigere unna.

Bilselger hos Andresen Bil a/s, Krister Taasaasen, forteller til lokalavisen at en bil av denne typen som brukes av institusjoner får avgiftsfritak. Det gis også momsrefusjon slik at prisen som Frogn kommune skal betale er omtrent det halve av ordinær utsalgspris, sier Taasaasen.

– Kan hvem som helst kjøre den store bilen som har plass til åtte personer, og to rullestoler?

– Ja, det trengs bare vanlig førerkort for bil, sier Krister Taasaasen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags